Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία υπέρ του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν
Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 30 πόλεις, με πρώτη τη Μαδρίτη, υπέρ του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος κατηγορείται ότι ήθελε να ερευνήσει εγκλήματα της εποχής του Φράνκο. Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του Ισπανού δικαστή και στη Λισαβόνα.
Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 30 ισπανικές πόλεις με πρώτη τη Μαδρίτη, υπέρ του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, που κατηγορείται ότι ήθελε να ερευνήσει εγκλήματα της εποχής του Φράνκο.
«Εξω οι φασίστες από τα δικαστήρια», «Ελεύθερη δικαιοσύνη», «Θέλουμε κι άλλους σαν τον Γκαρθόν», φώναζαν οι χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισπανία που είχνα κατακλύσει το κέντρο της πόλης.
Ορισμένοι κρατούσαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες ατόμων που έχουν δολοφονηθεί επί της εποχής του δικτάτορα Φράνκο, καθώς και ισπανικές σημαίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής Γκαρθόν έχει την υποστήριξη και πολιτικών παραγόντων της χώρας, όπως του πρώην πρωθυπουργού Φελίπε Γκονζάλες, άλλων πολιτικών, καθώς και ανθρώπων των Γραμμάτων και Τεχνών, όπως του διάσημου σκηνοθέτη Αλμοδόβαρ , ο οποίος δήλωσε ότι «είναι αδιανόητο να παρεμποδίζεται έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του ισπανού δικαστή έγινε το Σάββατο και στην Λισαβόνα με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του μπροστά στην ισπανική πρεσβεία.
«Είναι πραγματικά μεγάλο σοκ να βλέπεις έναν δικαστή που ασκεί το λειτούργημά του σωστά να διώκεται από την Δικαιοσύνη» δήλωσε ένας υποστηρικτής του, ο δικηγόρος Αγκοστίνο Μασάντο που ήταν και ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442