Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μπαράζ εκρήξεων στην Μπανγκόκ

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε μπαράζ εκρήξεων στην Μπανγκόκ

Πέντε εκρήξεις από την εκτόξευση χειροβομβίδων σημειώθηκαν την Πέμπτη στο επιχειρηματικό κέντρο της Μπανγκόκ, κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα». Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 75 τραυματίες είναι ο απολογισμός. Τους διαδηλωτές κατηγορεί για τις εκρήξεις η κυβέρνηση.

Πέντε εκρήξεις από την εκτόξευση χειροβομβίδων σημειώθηκαν την Πέμπτη στο επιχειρηματικό κέντρο της Μπανγκόκ, κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα». Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 75 τραυματίες είναι ο απολογισμός. Τους διαδηλωτές κατηγορεί για τις εκρήξεις η κυβέρνηση

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε περιοχή όπου η παρουσία του στρατού είναι έντονη και βρίσκονται ξενοδοχεία, τράπεζες και πολυώροφα κτίρια γραφείων.

Η κατάσταση στην Μπανγκόκ είναι έκρυθμη εδώ και εβδομάδες με χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να έχουν κατασκηνώσει σε σημεία της πρωτεύουσας απαιτώντας τη διενέργεια εκλογών.

Ο αντιπρόεδρος της ταϊλανδικής κυβέρνησης ανακοίνωσε κατόπιν έκτακτης σύσκεψης ότι οι χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν από κατασκήνωση του κινήματος με τα «κόκκινα πουκάμισα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην περιοχή, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Εκπρόσωπος του στρατού της Ταϊλάνδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε εκτοξευτήρας χειροβομβίδων M-79.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 75, ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι. Τέσσερις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το πρωί της Πέμπτης ο στρατός της Ταϊλάνδης είχε καλέσει τους «κόκκινους» διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το κέντρο της πρωτεύουσας όπου έχουν στήσει οδοφράγματα, λέγοντας ότι «δεν μένει πολύ χρόνος» πριν αρχίσει η στρατιωτική επιχείρηση για τη διάλυσή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο