Επανέρχεται στο θέμα της αλλαγής ονομασίας της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Με έμμεση πρόσκληση στους συνέδρους της ΝΔ να αναζητήσουν ακόμη και νέο όνομα για την παράταξη επανέρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτρέποντας τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο στις 25-27 Ιουνίου. Η Ρηγίλλης, ωστόσο, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων.
Με έμμεση πρόσκληση στους συνέδρους της ΝΔ να αναζητήσουν ακόμη και νέο όνομα για την παράταξη επανέρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτρέποντας τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο στις 25-27 Ιουνίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με «Τα Νέα», η Ρηγίλλης διαμηνύει ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων. Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές τονίζουν ότι από την πλευρά του κ.Σαμαρά όχι μόνο δεν πρόκειται να τεθεί, αλλά ούτε καν εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος.
Ο κ.Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, εκτιμά ότι και αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ριζικής ανασυγκρότησης της ΝΔ.
«Ο καθένας στη ΝΔ μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει στο συνέδριο. Και για το θέμα του ονόματος. Αν τεθεί θέμα για το όνομα, θα συζητηθεί. Οι αλλαγές δεν οριοθετούνται. Δεν υπάρχουν ταμπού. Είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές», δήλωσε στο MEGA ο Δ.Αβραμόπουλος.
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ζήτημα έχει κλείσει από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά ο κ.Αβραμόπουλος συντηρεί το θέμα σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένας εκτεταμένος διάλογος που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε επανεξέταση της θέσης της Ρηγίλλης.
Ωστόσο, βουλευτές της ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει οριστικά για την ηγεσία το θέμα της αλλαγής του ονόματος και να επιχειρείται μέσω της παρέμβασης Αβραμόπουλου να καταγραφούν οι αντιδράσεις από αυτή την πρόταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442