Επιστρέφει στη F1 το 2013 ο Flavio Briatore
Ο Ιταλός και η FIA κατέληξαν σε συμβιβασμό για το σκάνδαλο του GP Σιγκαπούρης 2008 κι έτσι άρθηκε οριστικά η απόφαση ισόβιου αποκλεισμού του από τα πρωταθλήματα της FIA.
Η ποινή ισόβιου αποκλεισμού του Flavio Briatore από τη Formula 1 άρθηκε, έπειτα από συμβιβασμό που πέτυχε ο Ιταλός με τη FIA. Έτσι, ο πρώην διευθυντής της Renault F1, θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπορ το 2013, μαζί με τον πρώην διευθυντή μηχανολογίας της ομάδας του Ενστοουν, Pat Symonds.
Ο Ιταλός και ο Βρετανός τιμωρήθηκαν πέρσι από τη FIA με ισόβιο και πενταετή αντίστοιχα αποκλεισμό από κάθε πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία, με αιτία της εμπλοκή τους στο σκάνδαλο του σικέ GP Σιγκαπούρης 2010 – στο οποίο ο Nelsinho Piquet προσέκρουσε εσκεμμένα στον τοίχο για να επωφεληθεί και να κερδίσει ο έτερος οδηγός της Renault F1, Fernando Alonso.
Ο Flavio Briatore κινήθηκε νομικά και με επιτυχία, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ότι η απόφαση αποκλεισμού του από τη Formula 1 ελήφθη παράτυπα και ότι η FIA δεν είχε τη δικαιοδοσία για τέτοια απόφαση.H Ομοσπονδία εξέταζε το ενδεχόμενο έφεσης, αλλά τελικώς το εγκατέλειψε και τώρα ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της FIA αναφέρεται ότι οι F. Briatore και P. Symonds …εξέφρασαν τη μεταμέλειά τους και απολογήθηκαν στη FIA. Αυτό εξόργισε τον F. Briatore, ο οποίος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση -σε τρίτο πρόσωπο- που ανέφερε:
[Ο Briatore] επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα γεγονότα της Σιγκαπούρης ως διευθυντή της Renault F1, την ώρα που συνέβησαν, χωρίς καμία παραδοχή προσωπικής ενοχής για τα γεγονότα αυτά και χωρίς να αναγνωρίζει ότι η απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport [της FIA] εναντίον του θα ήταν βάσιμη.
Ο Flavio Briatore ενημέρωσε τη FIA για την πρόθεσή του να μην αναλάβει διοικητικό ρόλο στη Formula 1 πριν το τέλος του 2012 ή σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα της FIA πριν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2011.
auto.in.gr
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες
- «Ξέσπασε» ο Τσιτσιπάς και διέλυσε τη ρακέτα του για έναν χαμένο πόντο! (vid)
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα
- LIVE: Άγιαξ – Ολυμπιακός
- Η μεγάλη ρευστοποίηση: Από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα υπό εξαφάνιση
- Φλώρινα: Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο
- Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη είναι αναπόφευκτος – Για να διασωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία
- Η καθημερινότητα σε υψηλές θερμοκρασίες – Πώς είναι η ζωή σε μία από τις πιο ζεστές πόλεις του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442