Αγαπημένες ιστορίες, που εδώ και αιώνες αγγίζουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων, ‘‘διηγείται’’ η «Cinemania» της ΕΤ3, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος των παραμυθιών».
Το πρώτο μέρος του θα προβληθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου 2010, στις δώδεκα τα μεσάνυχτα.
Η εκπομπή ανακαλύπτει κόσμους, όπου μαγικά τζίνι εκπληρώνουν ευχές, γενναία βασιλόπουλα σώζουν πανέμορφες πριγκίπισσες και παπουτσωμένοι γάτοι μιλούν με ανθρώπινη φωνή.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σκηνές από κινηματογραφικές μεταφορές παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, του Σαρλ Περό, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και από τις «Χίλιες και μία νύχτες».
Στη «Cinemania» πρωταγωνιστούν δημοφιλείς και διαχρονικοί χαρακτήρες, όπως ο Σεβάχ ο θαλασσινός, ο Αλαντίν, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Γκιούλιβερ, η Σταχτοπούτα, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, η Χιονάτη, το Ασχημόπαπο, η Μικρή Γοργόνα, ο Πινόκιο και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων!

Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Επιμέλεια: Νίκος Γουλιάς
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Παρουσιαστής: Νίκος Γουλιάς

Στις 00.00 στην ΕΤ3.