«Φρένο» στην περικοπή αποδοχών των καθηγητών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
Προειδοποίηση απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με πρόσχημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο δημόσιο τομέα.
2
Προειδοποίηση απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με πρόσχημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο δημόσιο τομέα.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι «ο νόμος για την εισοδηματική πολιτική αφορά στο δημόσιο τομέα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περικοπή αποδοχών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».
Το προεδρείο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων έλαβε απόφαση για περικοπές στα δώρα εορτών και τα επιδόματα, επικαλούμενο το ισχύον νομικό καθεστώς, το οποίο προβλέπει ότι η μισθολογική κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπολογίζεται σύμφωνα με εκείνη των εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Αφησαν παράλληλα στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη την επιστροφή αυτών των χρημάτων αυτών υπό τη μορφή μπόνους.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για παράνομη απόφαση πίσω από την οποία κρύβονται κερδοσκοπικοί λόγοι και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Για «απαράδεκτη πρόκληση που δεν θα περάσει και δεν θα μείνει αναπάντητη» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
O υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Μega, τόνισε: «Υπάρχουν οι συλλογικές συμβάσεις και όποιoς τις παραβιάζει να ξέρει ότι παραβιάζει τον νόμο. Και πάντως τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο μην διανοηθεί ότι θα τις ξεφύγει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442