«Φρένο» στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο βάζει ο Χοακίν Αλμούνια
Την άποψη ότι η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα διατυπώνει ο Χ.Αλμούνια, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε: «η Αθήνα έκανε αυτό που κανείς δεν φανταζόταν. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο του Eurogroup». Πάντως, ο Όλι Ρεν ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει σχέδιο στήριξης.
2
Την άποψη ότι η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δεν αποτελεί ή δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα διατυπώνει ο Χοακίν Αλμούνια, σε ομιλία του σε Forum στην ισπανική πρωτεύουσα.
«Μακροπρόθεσμα μπορούμε να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός ταμείου, όμως τα επόμενα χρόνια αυτό που πρέπει να ενισχύσουμε είναι τα όργανα της ΕΕ, για τον έλεγχο και το συντονισμό των πολιτικών κατάρτισης προϋπολογισμού και πώς αυτοί οι προϋπολογισμοί θα τηρούνται» εξηγεί.
Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, ο Αλμούνιασημειώνει ότι η Αθήνα «έκανε αυτό που κανείς δεν φανταζόταν» και ότι «η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο του Eurogroup».
Ο Ισπανός αξιωματούχος -κορυφαίος υπουργός στις κυβερνήσεις Γκονθάλεθ και πρώην αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας- αφήνει αιχμές για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης Θαπατέρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις που έχει καταθέσει «διέπονται από μια αισιοδοξία».
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλμούνια διατυπώνει την άποψη ότι το χειρότερο κομμάτι της κρίσης έχει περάσει για την ευρωζώνη, ξεκαθαρίζοντας: «η έξοδος από την ύφεση δεν είναι και έξοδος από την κρίση».
Όλι Ρεν: Δν υπάρχει σχέδιο στήριξης
Ο Όλι Ρεν δεν προτίθεται να παρουσιάσει στο Eurogroup σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός του.
Ο ίδιος αρκέστηκε να σημειώσει ότι ο κοινοτικός επίτροπος εμπλέκεται στις συζητήσεις που διεξάγονται τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε όλες τις πτυχές της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442