2

Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής ΜΙ5 δήλωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «απέκρυψαν» την κακομεταχείριση υπόπτων που κατηγορούνταν για τρομοκρατικές ενέργειες.

Η βαρόνη Ελίζα Μάνινγχαμ-Μπούλερ δήλωσε ότι έμαθε πως ο Χαλίντ Μοχάμεντ, που θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσης της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε υποστεί εικονικό πνιγμό μετά την απόσυρσή της από την Υπηρεσία το 2007.

Μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υπήρξαν «πολύ πρόθυμοι να αποκρύψουν από εμάς τα όσα συνέβαιναν».

Τα σχόλιά της ήρθαν μετά τις καταγγελίες για ύπαρξη «συνομωσίας» ανάμεσα σε Αμερικανούς και Βρετανούς πράκτορες για τη χρήση βασανιστηρίων, κάτι που Βρετανοί υπουργοί και ο τωρινός επικεφαλής της ΜΙ5 αρνούνται κατηγορηματικά.

Τον προηγούμενο μήνα, αποκαλύφθηκε ότι ο Χαλίντ Μοχάμεντ είχε υποστεί εικονικό πνιγμό 160 φορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ