
Η Κίνα σκοπεύει να αφανίσει τον βουδισμό, τονίζει ο Δαλάι Λάμα
Τις κινεζικές αρχές κατηγορεί ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ότι χρησιμοποιούν μέσα καταστολής σε μια σκόπιμη προσπάθεια να αφανίσουν τον βουδισμό στο Θιβέτ. Τα μοναστήρια λειτουργούν πλέον περισσότερο σαν μουσεία τονίζει.
2
Τις κινεζικές αρχές κατηγορείο Δαλάι Λάμα ότι χρησιμοποιούν μέσα καταστολής στο Θιβέτ σε μια σκόπιμη προσπάθεια νααφανιστεί οβουδισμός εκεί.
Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ τονίζει ότι οι κινέζοι αξιωματούχοιτοποθετούν μοναχούς και καλόγριες στη φυλακή καιτους στερούν την δυνατότητα να μελετήσουν και να δράσουν σε καθεστώς ειρήνης.
Τονίζει, ακόμη ότι οι συνθήκες αυτές κάνουν τα μοναστήρια να λειτουργούν περισσότερο ως μουσεία και στόχο έχουν να αφανιστεί σκόπιμα ο βουδισμός στο Θιβέτ.
Ο Δαλάι Λάμα μίλησε την Τετάρτη σε μια εκδήλωση που έγινε για την 51η επέτειο από την αποτυχημένη θιβετιανή εξέγερση κατά της κινεζικής κυριαρχίας.
Χιλιάδες θιβετιανοί εξόριστοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον πνευματικό τους ηγέτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
