Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Βραβεία «Δημήτρης Χορν» - «Μελίνα Μερκούρη» στις 8/3

Τα Βραβεία «Δημήτρης Χορν» – «Μελίνα Μερκούρη» στις 8/3

Τα βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ., στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Τα βραβεία είναι ετήσια, χρηματικά και επαμειβόμενα, και απονέμονται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού και νέας γυναίκας ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Τα θεσμοθέτησε ο […]

Τα βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ., στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Τα βραβεία είναι ετήσια, χρηματικά και επαμειβόμενα, και απονέμονται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού και νέας γυναίκας ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Τα θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και τα χρηματοδοτούν ο Γιάννης Χορν («Δημήτρης Χορν») και το «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» («Μελίνα Μερκούρη»). Αποτελούν τα δύο μοναδικά βραβεία στον ελληνικό θεατρικό χώρο για νέους ηθοποιούς που συνοδεύονται με χρηματικό έπαθλο.

Το επαμειβόμενο «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» (απονέμεται για τέταρτη χρονιά φέτος) είναι η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη ενώ το «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός. Και τα δύο περνούν κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενα από περγαμηνή. Οι βραβευθέντες πρέπει να είναι απόφοιτοι δραματικής σχολής ή να έχουν εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Οι τρεις υποψήφιες για το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθες:
Μαρίνα Ασλάνογλου για το ρόλο της Κάθριν Χόλι στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου(Αμφι-Θέατρο).
Άλκηστις Πουλοπούλου για το ρόλο της Ίλζε στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Εθνικό Θέατρο-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας).
Γαλήνη Χατζηπασχάλη για το ρόλο της Πετρονέλας στον «Φορτουνάτο» του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα (Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή).

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
Προμηθέας Αλειφερόπουλος για το ρόλο του Μόριτς Στίφελ στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Εθνικό Θέατρο-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.)

Δημήτρης Λάλος για το ρόλο του Ροτβάιλερ στο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη(Επί Κολωνώ).

Αντώνης Μυριαγκός για το «Μάουζερ» του Χάινερ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου(ΑΤΤΙΣ).

Μιχάλης Οικονόμου για το ρόλο του Νταούντ στο «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου («Θέατρο του Νέου Κόσμου»).

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Η Άλκη Ζέη θα μιλήσει για τη Μελίνα Μερκούρη και η Χλόη Ομπολένσκι για τον Δημήτρη Χορν. Θα προβληθεί συνέντευξη της Μελίνας Μερκούρη στη Μαργκερίτ Ντιράς και συνέντευξη του Δημήτρη Χορν την περίοδο που έκανε πρόβα στον «Τίμωνα τον Αθηναίο». Στο θεσμό και των δύο Βραβείων θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Ευθύμης Παπαδημητρίου θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του στον φετινό βραβευθέντα. Η περυσινή νικήτρια του «Βραβείου Μελίνα Μερκούρη», Έλενα Μαυρίδου θα παραδώσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή της στην φετινή βραβευθείσα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής, ο Θεοδόσης Ισαακίδης και η Μανουέλλα Παυλίδου.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024