Αυστηρές ποινές για αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας
Βαρύτατες κυρώσεις και υψηλά πρόστιμα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που προβαίνουν σε αναιοτιολόγητες συνταγογραφήσεις θα προβλέπει τροπολογία που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εισφοροδιαφυγή σύμφωνα με το υπουργείο, «η κυβέρνηση καταργεί το κοινωνικό κράτος» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
2
Τροπολογία που θα προβλέπει βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και «τσουχτερά» πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις προανήγγειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβερδος.
Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο Α.Λοβέρδος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η συνολική σπατάλη στα φάρμακα αυξήθηκε κατά 11%. «Γιατροί και φαρμακοποιοί, δεν καταλαβαίνει κανείς τους τίποτα, παρά τις προειδοποιήσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έμφαση έδωσε ο υπουργός Εργασίας και στο θέμα του περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. «Μόνο το Φεβρουάριο ελέγξαμε πάνω από 15.000 επιχειρήσεις και βρέθηκε το 25% των εργαζομένων τους να είναι ανασφάλιστοι», συμπλήρωσε ο Α.Λοβέρδος.
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά το πρώτο τετράμηνο, που θα είναι όπως είπε ακόμα δύσκολο, από το Μάιο – Ιούνιο θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας του Συμφώνου Σταθερότητας.
Τέλος, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν, ο υπουργός έκανε λόγο για «μη τυχαίο γεγονός» και κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές εκδοχές και τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. «Σήμερα βρήκατε να τα σπάσετε;» αναρωτήθηκε.
Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα καθώς και ο δημόσιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442