Αψηφά τις εκκλήσεις του Γιανούκοβιτς για παραίτηση, η Γ.Τιμοσένκο
Η Γιούλια Τιμοσένκο αγνοεί τις εκκλήσεις του αντιπάλου της Βίκτορ Γιανούκοβιτς να παραιτηθεί και προήδρευσε την Πέμπτη του υπουργικού συμβουλίου. Η ίδια κατηγόρησε τον Γιανούκοβιτς για «ψεύτικες υποσχέσεις». Βελτίωση των σχέσεων με το Κίεβο «βλέπει» η Ρωσία.
2
Η Γιούλια Τιμοσένκο αγνοεί τις εκκλήσεις του αντιπάλου της Βίκτορ Γιανούκοβιτς να παραιτηθεί και προήδρευσε την Πέμπτη του υπουργικού συμβουλίου. Η ίδια κατηγόρησε τον Γιανούκοβιτς για «ψεύτικες υποσχέσεις».
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της 49χρονης πρωθυπουργού μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Το επιτελείο της δηλώνει ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, που θέλει νικητή τον Γιανούκοβιτς, και θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας.
«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παραιτηθεί οικειοθελώς» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώτος αντιπρόεδρος και στενός συνεργάτης της Γ.Τιμοσένκο, Ολεκσάντερ Τουρσίνοφ.
Η Γ.Τιμοσένκο κατηγόρησε τον Β.Γιανούκοβιτς για «ψεύτικες υποσχέσεις».
«Μετά τις εκλογές τα ψέματα αρχίζουν να αποκαλύπτονται» δήλωσε η Γ.Τιμόσενκο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Σχολίασε, επίσης, ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των «κοινωνικών προτύπων», το οποίο δεν υποστήριξε το κόμμα του Β.Γιανουκόβιτς, λέγοντας ότι ο αντίπαλός της, στην προεκλογική του εκστρατεία, υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των Ουκρανών.
«Ο λαός πρέπει να το λάβει υπόψη του για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι πολιτικές του προτιμήσεις στο μέλλον» πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε ότι προσδοκά τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ουκρανία, μετά τη νίκη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νατάλια Τιμάκοβα.
Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Τομσκ της Σιβηρίας, η εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα της Ρωσίας για βελτίωση των διμερών σχέσεων μετά την αποχώρηση του Βίκτορ Γιούσενκο από την προεδρία της Ουκρανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποδοσφαιριστής έριξε… νοκ-άουτ αντίπαλο με αγκωνιά! Συνελήφθη και αποδεσμεύθηκε από την ομάδα του
- «Αηδιαστικά μορφωμένοι» – Το νέο trend των social media θα μας κάνει πιο έξυπνους, ή απλά πιο ενοχλητικούς;
- Ιράν: Ο αρχηγός της αστυνομία καλεί τους διαδηλωτές «να παραδοθούν» για να αντιμετωπιστούν με «επιείκεια»
- Ο κομβικός ρόλος του Ζέλσον στην μεγάλη «μάχη» με την Λεβερκούζεν
- LIVE: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
- Reuters: Εντοπίστηκε σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες της Κόρδοβα στην Ισπανία


