Νόμιμη κρίθηκε η απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών στη Νέα Μηχανιώνα
Δικαιώθηκαν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε νόμιμες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες έχουν προχωρήσει από τις αρχές του χρόνου, προκειμένου να ικανοποιηθούν θεσμικά τους αιτήματα.
Νόμιμη έκρινε για πρώτη φορά το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας.
Το δικαστήριο απέρριψε την τελευταία αγωγή των πλοιοκτητών της Ν. Μηχανιώνας με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιούν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες.
Επρόκειτο για την τέταρτη κατά σειρά αγωγή που κατέθεσε ο Αλιευτικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή».
Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο σκεπτικό της τελευταίας απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, οι γενόμενες κατά τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν κρίνεται ότι ήταν ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους πλοιοκτήτες και στο κοινωνικό σύνολο.
Περαιτέρω κρίνει ως «ουσιαστικά αβάσιμο» τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι η απεργία γίνεται για λόγους εκδίκησης, αφού είναι φανερό ότι γίνεται μόνο για την προάσπιση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων τους.
Οι αλιεργάτες, που ξεκίνησαν αρχές του χρόνου τις κινητοποιήσεις τους, ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών τους αιτημάτων.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).