Στην τετράδα η Σερένα και ο Φέντερερ, αποκλείστηκε η Βένους
Στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού Open προκρίθηκε η Σερένα Γουίλιαμς. Η αμερικανίδα ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Βικτόρια Αζαρένκα, επικρατώντας με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-2) και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά πέρασεκαι ο Φέντερερ που πειρμένει τον νικητή του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τζο Βιλφριντ Τσονγκά.
Στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού Open προκρίθηκε η Σερένα Γουίλιαμς. Η αμερικανίδα ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Βικτόρια Αζαρένκα, επικρατώντας με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 6-2) και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης.
Αντίθετα, η αδερφή της, Βένους Γουίλιαμς, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Λι Να, από την οποία ηττήθηκε με 1-2 σετ (2-6, 7-6, 7-5) και έμεινε εκτός θεσμού.
Η Λι Να έγινε η δεύτερη κινέζα που φτάνει στην τετράδα ενός γκραν σλαμ (έχει ήδη προκριθεί και η Ζενγκ Ζίε).
«Ειλικρινά δεν περίμενα να νικήσω όταν βρέθηκα να χάνω στο δεύτερο σετ» σχολίασε η Σερένα, ενώ η Λι τόνισε: «Στην Κίνα λέμε πως όταν περνάς δύσκολα, αλλά έχεις τη δύναμη να επιστρέψεις, τότε η τύχη είναι μαζί σου. Και πλέον το πιστεύω».
Στους άνδρες…
Και ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον ημιτελικό, καθώς σε αγώνα για την προημιτελική φάση του διεθνούς τουρνουά, επικράτησε 2-6, 6-3, 6-0, 7-5 του Ρώσου, Νικολάι Νταβιντένκο.
Ο Ελβετός τενίστας που είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης που θα γίνει ανάμεσα στον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Γάλλο, Τζο Βιλφριντ Τσονγκά.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα