Στο πλαίσιο της παραφιλολογίας γύρω από ζητήματα διατροφής, που ευνοείται και προάγεται από άτομα που διατείνονται τάχατες «ειδικοί», κυκλοφορούν πολλά μυθεύματα. Ένα από αυτά αφορά και την μπανάνα.
Στο πλαίσιο της παραφιλολογίας γύρω από ζητήματα διατροφής, που ευνοείται και προάγεται από άτομα που διατείνονται τάχατες «ειδικοί», κυκλοφορούν πολλά μυθεύματα. Ένα από αυτά αφορά και την μπανάνα.
Η μπανάνα, ισχυρίζονται κάποιοι, ότι έχει χοληστερόλη και πρέπει να αποφεύγεται από τα άτομα που έχουν υπερχοληστερολαιμία.
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
Η μπανάνα δεν έχει καθόλου χοληστερόλη, ενώ το περιεχόμενο της σε λίπος είναι πραγματικά αμελητέο.
Η ένταξη της λοιπόν σε ένα ισορροπημένο θερμιδικά διαιτολόγιο, δεν επηρεάζει αρνητικά τη χοληστερόλη μας, ίσα-ίσα θα λέγαμε πως λόγω των διαλυτών φυτικών ινών που εμπεριέχει, ωφελεί.
Τα ίδια σχεδόν ισχύουν και για την πλειονότητα των υπόλοιπων φρούτων, που πρέπει όλοι μας να καταναλώνουμε, μια και με το πλούσιο περιεχόμενο τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προασπίζουν μέγιστα την υγεία μας σε όλες της τις εκφάνσεις.