Έρευνα για ενδομήτριο θάνατο εμβρύων ως παρενέργεια του εμβολίου της νέας γρίπης
Την ώρα που η ΕΕ ζητά έρευνα για την κήρυξη πανδημίας για τη νέα γρίπη και για τις προμήθειες εμβολίων που μένουν στα αζήτητα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 41 σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του εμβολίου. Μεταξύ αυτών, δύο περιπτώσεις ενδομήτριου θανάτου εμβρύων, οι οποίες διερευνώνται κατά πόσο σχετίζονται με το εμβόλιο της νέας γρίπης.
Την ώρα που η ΕΕ ζητά έρευνα για την κήρυξη πανδημίας για τη νέα γρίπη και για τις προμήθειες εμβολίων που μένουν στα αζήτητα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 41 σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του εμβολίου. Μεταξύ αυτών, δύο περιπτώσεις ενδομήτριου θανάτου εμβρύων, οι οποίες διερευνώνται κατά πόσο σχετίζονται με το εμβόλιο της νέας γρίπης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο ενδομήτριος θάνατος δύο εμβρύων, στον όγδοο και στον πέμπτο μήνα της κύησης, σημειώθηκε 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Από την έναρξη των εμβολιασμών έως και τις 3 Ιανουαρίου έχουν χορηγηθεί 2.122 δόσεις εμβολίων σε εγκύους και έχουν κοινοποιηθεί στον ΕΟΦ επτά αναφορές πιθανών παρενεργειών σε εγκύους. Οι πέντε αναφορές αφορούσαν τις μητέρες, ενώ οι δύο σοβαρότερες παρενέργειες αφορούσαν στα ίδια τα έμβρυα, γεγονός που ανησυχεί τους επιστήμονες.
Συνολικά, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 360.000 δόσεις του πανδημικού εμβολίου. O EOΦ επιβεβαίωσε 41 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ασθενείς εμφάνισαν κυρίως καρδιαγγειακές, νευρολογικές και αναπνευστικές διαταραχές, ενώ κάποιοι άλλοι εμφάνισαν επιπλοκές στο ανοσοποιητικό τους σύστημα ή λοιμώξεις.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη ΝΕΤ, η αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Μένη Μαλλιώρη επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού. Ερωτηθείσα, δε, για τα δύο περιστατικά θανάτου εμβρύων, η κ. Μαλλιώρη σημείωσε πως ο θάνατος των εμβρύων συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό και ότι τα αίτια βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Η αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία της γυναίκας εγκύου και γι αυτό συνιστάται ο εμβολιασμός όσων εγκυμονούν.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων