Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα ζήτησε ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα ζήτησε ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφθασε στην Αθήνα και θα παραμείνει για 10 ημέρες περίπου, ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία για τη σύνταξη της ετήσιας έκθεσής του για την ελληνική οικονομία. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

2

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφθασε στην Αθήνα και θα παραμείνει για 10 ημέρες περίπου, ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία από όλα τα βασικά οικονομικά υπουργεία για τη σύνταξη της ετήσιας έκθεσής του για την ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του ΔΝΤ σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συναντηθεί αργότερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με στόχο να έχει μια εικόνα όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα συντάξεων, αλλά και τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές των ασφαλιστικών ταμείων.

Εκτός όμως από την καταγραφή της κατάστασης, το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα έχει στο υπουργείο Εργασίας και μια πρώτη ευκαιρία να παίξει τον ρόλο του «συμβούλου» του Ελληνικού Δημοσίου.

Συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του κλιμακίου του ΔΝΤ θα γίνουν και για την αποτελεσματική λειτουργία του φορολογικού συστήματος.

Ο τρίτος μεγάλος τομέας, στον οποίο έχει ζητηθεί συνδρομή από το ΔΝΤ, είναι η αποτελεσματική σύνταξη πολυετών προϋπολογισμών, η εξοικονόμηση δαπανών και η περιστολή της σπατάλης και ο έλεγχος του δημόσιου χρέους.

Μέσα στον κύκλο των επαφών που θα έχουν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, περιλαμβάνονται τα υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Υγείας και Γεωργίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
Cookies