Θετικό βήμα η ανάρτηση των αποφάσεων της Διοίκησης στο Διαδίκτυο, λέει η ΕΣΕΕ
Υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάρτηση των αποφάσεων της Διοίκησης στο Διαδίκτυο τάσεται ο εμπορικός κόσμος της χώρας με ανακοίνωσή του. Διατυπώνει, παράλληλα, και ορισμένες παρατηρήσεις για το σχέδιο νόμου.
2
Υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάρτηση των αποφάσεων της Διοίκησης στο Διαδίκτυο τάσεται ο εμπορικός κόσμος της χώρας με ανακοίνωσή του. Διατυπώνει, παράλληλα, και ορισμένες παρατηρήσεις για το σχέδιο νόμου.
Νομοθετήματα όπως αυτό, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, συμβάλλουν στην εξασφάλιση της πολυπόθητης διαφάνειας και στην ζωτική μείωση των αυθαιρεσιών των οργάνων τόσο της στενής διοίκησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είναι μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, υπέρ της πληροφόρησης και της ανάπτυξης και κατά της στασιμότητας και της γραφειοκρατίας.
Με την ευκαιρία της διαβούλευσης επί του σχετικού προσχεδίου νόμου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου θέτει εκ νέου το μέγα ζήτημα της εξαιρετικά ανεπαρκούς διαδικτυακής χρήσης από τους Έλληνες συναλλασσόμενους.
Σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ποσοστό 96% των χρηστών δηλώνει θετικό απέναντι στη χρήση υπηρεσιών e-government και αναγνωρίζει τα παραγόμενα χωρο-χρονικά οφέλη, ωστόσο, μόλις το 6% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ως μέσο ολοκληρωμένων συναλλαγών με το δημόσιο.
Η ΕΣΕΕ θεωρεί την περιορισμένη χρήση του Διαδικτύου ως αντικίνητρο πρώτης γραμμής για την ανάπτυξη της χώρας, αποδίδει τα αίτια στην φοβία και επιφυλακτικότητα των Ελλήνων για την ασφάλεια των διαδικτυακών συναλλαγών τους και καλεί το υπουργείο σε ένα παραγωγικό διάλογο.
Τέλος, η ΕΣΕΕ συμφωνεί απόλυτα με την προτεινόμενη ρύθμιση του ΥΠΕΣ για την ελεύθερη και ανέξοδη διάθεση στον ελληνικό λαό των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442