Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τη νέα γρίπη
Αθήνα: Παρά το γεγονός ότι το πανδημικό κύμα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα, ο αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης συνεχίζει να αυξάνεται.
Αθήνα: Παρά το γεγονός ότι το πανδημικό κύμα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα, ο αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης συνεχίζει να αυξάνεται.
Μόνο την Τρίτη, πέντε ασθενείς απεβίωσαν -εκ των οποίων ο ένας χωρίς υποκείμενη νόσο- ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στους 68.
Πρόκειται για έναν άνδρα 72 ετών χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, έναν 54χρονο με ιστορικό κακοήθειας, καθώς και δύο γυναίκες 52 και 61 ετών και έναν άνδρα 80 ετών, όλοι με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι τέσσερις ασθενείς, στην πλειοψηφία τους νέοι.
Πρόκειται για δύο γυναίκες 27 και 29 ετών, η μία εκ των οποίων έγκυος, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία ακόμη γυναίκα 40 ετών με ιστορικό νευρολογικού νοσήματος και έναν 30χρονο άνδρα με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος.
Το πανδημικό κύμα, βοηθούντος και του καιρού, μπορεί να παρουσιάζει ύφεση. Οι επιστήμονες όμως προειδοποιούν ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίζουν να εμβολιάζονται, καθώς ένα δεύτερο πανδημικό κύμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και το Μάρτιο.
Παγκοσμίως, η νέα γρίπη έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο περίπου 12.000 ανθρώπων. Ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια για να γίνει πραγματικός απολογισμός για την πανδημία.
«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να διακηρύξουμε ότι φθάσαμε στο τέλος της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν.
health.in.gr
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442