Για «κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας» κατηγορούν οι τουρκικές αρχές τρία άτομα
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους πολίτες, στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό, ισχυριζόμενες ότι διενεργούσαν «κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας», όπως αναφέρουν το Σάββατο δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.
2
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους πολίτες, ισχυριζόμενες ότι διενεργούσαν «κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας», αναφέρουν το Σάββατο δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι τρεις άνδρες, που παρακολουθούνταν εδώ και περίπου ένα χρόνο από την αστυνομία και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT), συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι συλληφθέντες «λάμβαναν 500 με 1.000 ευρώ ο καθένας για κάθε πληροφορία που έδιναν σε Έλληνες πράκτορες για τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις», όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια των ανδρών, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Βατάν, «βρέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, κυάλια, πολλές τηλεφωνικές συσκευές και φωτογραφίες τουρκικών βάσεων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ισραήλ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά αν θα ανοίξει το πέρασμα στη Ράφα
- LIVE: Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός
- Φωτιά σε φούρνο στο κέντρο της Αθήνας – Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας
- Ταϊπέι: Αναρριχητής σκαρφάλωσε χωρίς σκοινί σε ουρανοξύστη 508 μέτρων
- 2026: Ποιοι είναι οι ιοί που μπορεί να «χτυπήσουν» τον πλανήτη το νέο χρόνο
- Ολυμπιακός: Η ενημέρωση για τα εισιτήρια στον «τελικό» με τον Άγιαξ