O ΣΚΑΪ από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου έτους εντάσσει στο πρόγραμμά του ζώνες με διαφορετικές θεματολογίες και τους «Μεγάλους Έλληνες».
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου
Ο Αλέξης Παπαχελάς παρουσιάζει τους 50 «Μεγάλους Έλληνες» στις 10.00 το βράδυ έτσι όπως ψηφίστηκαν από το κοινό, ξεκινώντας από τον 100ο, σε αντίστροφη παρουσίαση. Για τον καθένα προβάλλεται ένα μικρό ολιγόλεπτο αφιέρωμα, με τη συμβολή προσωπικοτήτων από τους χώρους των τεχνών, της επιστήμης και της πολιτικής.
Η δεύτερη 50αδα των «Μεγάλων Ελλήνων» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 22.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέχρι και τον 11ο.
Στις 24.00 της ίδιας ημέρας θα προβληθεί και το επεισόδιο των «Μεγάλων Ελλήνων» που ήταν αφιερωμένο στον Αλέξανδρο.
Τέλος, ο τελικός της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 22.00.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
Ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 22.00 θα μεταδοθεί το «ΤOP GEAR ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ».
Ο Jeremy Clarkson,και οι συνεργάτες του βρίσκονται στο Βόρειο Καναδά. Άνθρωποι εναντίον Μηχανών ή καλύτερα Σκύλοι εναντίον Μηχανών.
Το όχημα επιλογής μετατρέπεται ειδικά για το συγκεκριμένο επεισόδιο. Η ομάδα του Top Gear ταξιδεύει με ένα έλκηθρο το οποίο σέρνει μια ομάδα 10 καναδικών σκυλιών.
Αμέσως μετά στις 23.00 ακολουθούν δύο ακόμη επεισόδια «Top Gear ».

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου
Από τις 22.00 έως και τις 4.00 τα ξημερώματα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις «Φυσικές καταστροφές». Στις 22.00 παρουσιάζεται από ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic “Το ηφαίστειο της Σαντορίνης».
Στις 23.00 ακολουθεί «Το μεγαλύτερο τσουνάμι» όπου μέσα από μαγνητοσκοπημένο υλικό και με τη βοήθεια της τεχνολογίας εξηγείται αυτό το φαινόμενο.
Στις 24.00 θα προβληθεί το «Τσουνάμι στον Ινδικό: βιβλική καταστροφή».
Η HBO παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, βασισμένο στα τραγικά γεγονότα που χτύπησαν την Ταϊλάνδη, στις 26 Δεκεμβρίου 2004.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
Από τις 23.00 έως και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ με θέμα την «Επιβίωση στους πάγους».
Το πρώτο ξεκινά στις 23.00 και έχει τίτλο «Χιονοστιβάδα» και περιγράφει πως μία χιονοστιβάδα αποδείχθηκε φονική αφού σκότωσε σε ένα χωριό των Άλπεων 31 ανθρώπους.
Και στις 24.00 στο «Χαμένοι στο χιόνι» αφηγείται την προσπάθεια ενός ζευγαριού με το τεσσάρων μηνών βρέφος τους να επιβιώσουν μέσα στο χιόνι.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Από τις 22.00 έως και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα θα παρουσιαστούν «Υπερκατασκευές: έργα που μας ενώνουν».
Στις 22.00 προβάλλεται «Η σήραγγα της Μάγχης» : Ένα τούνελ 100 μέτρα κάτω από το βυθό ενώνει δύο χώρες που για αιώνες παρέμεναν χωρισμένες από 34 χιλιόμετρα θάλασσας.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις δυσκολίες που υπήρξαν στην κατασκευή της σήραγγας της Μάγχης.
Στις 23.00 ακολουθεί «Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου».
Το ντοκιμαντέρ της Granada παρουσιάζει την Akashi Kaiky τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου στην Ιαπωνία.
Στις 24.00 ολοκληρώνονται οι υπερκατασκευές με τον «Αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας». Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι γνωστοί για την άριστη μηχανική τους κατασκευή και για τις μεγάλες ταχύτητες που μπορεί κάποιος να αναπτύξει.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου
Από τις 22.00 έως και 1.00 στήνεται «Party animals».
Πρώτες θέση παίρνουν οι «Άτακτες σουρικάτες» στις 22.00. Οι σουρικάτες για πολλούς είναι το πιο αξιαγάπητο πλάσμα στο ζωικό βασίλειο.
Φαίνονται πολύ χαριτωμένα και είναι πολύ κοινωνικά, ζουν σε πολυπληθείς κοινωνίες και συνεργάζονται για την επιβίωσή τους.
Το ντοκιμαντέρ εξετάζει αν οι σουρικάτες είναι όντως αυτό που φαίνονται, και παρουσιάζει μια πιο σκοτεινή πλευρά των μικρών αυτών ζώων.
Στις 23.00 έρχονται οι «Ασχημόφατσες». Ο Νάιτζελ Μάρβεν αναζητά και απαθανατίζει με το φακό του τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη.
Από τις ζαρωμένες νυχτερίδες και τους γυμνούς αρουραίους μέχρι τα πιο αποκρουστικά ζωύφια και τους φαλακρούς γύπες.Ο Νάιτζελ αποκαλύπτει ότι η εξωτερική εμφάνιση μπορεί πολλές φορές να είναι παραπλανητική και η ασχήμια μπορεί να είναι τελικά πλεονέκτημα. Τέλος στις 24.00 παίρνουν …θέση στη μικρή οθόνη οι «Τρελές πατούσες».
Ο Νάιτζελ Mάρβεν παρακολουθεί από κοντά και καταγράφει τον κόσμο των Βασιλικών Πιγκουίνων στο φυσικό περιβάλλον τους.
Ζώντας από κοντά την αποικία 200.000 πιγκουίνων στην Ανταρκτική, κατά τη διάρκεια 40 ημερών ζωντανής δράσης, ερευνά την καθημερινότητά τους, την κάθε τους κίνηση αλλά και όλες τις μικρές τους συνήθειες.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου
Από τις 22.00 έως και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα θα παρουσιαστούν «Υπερκατασκευές: έργα που εντυπωσιάζουν». Στις 22.00 προβάλλεται «Το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο του Πεκίνου»: Το Πεκίνο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς του 2008, τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στο Εθνικό κέντρο Κολύμβησης, το περίφημο Water Cube, ένα κτίριο προορισμένο να γίνει ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του αιώνα.
Στις 23.00 ακολουθεί «Υπερκατασκευή στο Νότιο Πόλο» Το ντοκιμαντέρ της Granada παρουσιάζει την Akashi Kaiky τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου στην Ιαπωνία.
Στις 24.00 ολοκληρώνονται τα εντυπωσιακά έργα με τους «δίδυμους πύργους της Μαλαισίας». Οι πύργοι Πετρόνας ύψους 450 μέτρων, οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι στον πλανήτη, αποτελούν ένα επίτευγμα της κατασκευαστικής τεχνολογίας και σύμβολο περηφάνιας και εκσυγχρονισμού για τη Μαλαισία.