Εντός του Δεκεμβρίου στη Βουλή η συμφωνία διέλευσης για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Μέσα στον Δεκέμβριο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το καθοριστικό νομοσχέδιο για τη «συμφωνία διέλευσης» σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ της διεθνούς εταιρείας και των κρατών-μερών.
27
Μέσα στον Δεκέμβριο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το καθοριστικό νομοσχέδιο για τη «συμφωνία διέλευσης» σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ της διεθνούς εταιρείας και των κρατών-μερών.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το νομοσχέδιο θα αφορά τη «συμφωνία διέλευσης», στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ της διεθνούς εταιρείας και των κρατών-μερών για τις φορολογικές καταβολές, τα τέλη και τις αποζημιώσεις που θα καταβάλλονται στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, αλλά και τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Επίσης, η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει τις συμπληρωματικές μελέτες και την έκδοση των σχετικών αδειών, την απόκτηση των απαραίτητων εκτάσεων γης, την υπογραφή συμβάσεων χρηματοδότησης του έργου και την υπογραφή των συμφωνιών για την κατασκευή του.
Όλα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση από την Βουλή πριν από το τέλος του έτους, ενώ άγνωστο παραμένει εάν τελικώς αυτό θα γίνει μέσα στο 2009.
Στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που είναι καθαρά ρωσικών συμφερόντων και έχει διακλάδωση προς Ελλάδα και Ιταλία, όπως φάνηκε από τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υφυπουργός Γ.Μανιάτης, υπάρχει επίσης κινητικότητα που αφορά τη σύσταση της κοινής ελληνορωσικής εταιρείας.
Το έργο εμφανίζει προβλήματα εκτός Ελλάδος, όπως διαπιστώνεται από τη δυσκολία ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων και των συμφωνιών της Ρωσίας με τις υπόλοιπες χώρες διέλευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442