
ΔΕΗ Ο Καθηγητής κ. Αρθούρος Ζερβός στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις ανώνυμης εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 15/ 12/ 09 με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το ελληνικό δημόσιο με την ιδιότητα του μετόχου θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, τον καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Αρθούρο Ζερβό.O καθηγητής Ζερβός είναι κάτοχος των […]
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις ανώνυμης εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 15/ 12/ 09 με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το ελληνικό δημόσιο με την ιδιότητα του μετόχου θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, τον καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Αρθούρο Ζερβό.
O καθηγητής Ζερβός είναι κάτοχος των πτυχίων BSc και MSc από το Πανεπιστήμιο του Princeton των Η.Π.Α. και των πτυχίων D.E.A. (Dipl&244;me d&180;Etudes Approfondies) και Ph.D. (Dipl&244;me de Docteur – Ing&233;nieur) από το Πανεπιστήμιο του P. και M. Curie, της Γαλλίας, είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ρευστών, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1982, όπου σήμερα κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή.
Διατελεί Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας (REN21) και μέλος του συβουλευτικού οργάνου (Forum) της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών (DG TREN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Ζερβός έχει ασχοληθεί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για περισσότερα από 25 χρόνια από επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά, ανέπτυξε στρατηγικές διεύρυνσης του τομέα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει υλοποιήσει περίπου 60 προγράμματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης, χρηματοδοτούμενα κύρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος, είναι αρχισυντάκτης του «International Journal of Sustainable Energy» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού «International Journal of Wind Energy».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442