Στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον Τειρεσία
Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζεται την Τετάρτη το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τις αλλαγές στη λειτουργία του Τειρεσία. Τα θέματα της ρευστότητας κυριάρχησαν και στη συνάντηση που είχε η Λούκα Κατσέλη με τους τραπεζίτες, οι οποίοι διατηρούν ενστάσεις για τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
28
Στο Υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζεται την Τετάρτη το μεσημέρι το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τις αλλαγές στη λειτουργία του Τειρεσία.
Το σχέδιο αναμένεται να προβλέπει διαγραφή από τη μαύρη λίστα όσων έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους, αύξηση του χρόνου για την αναγγελία ακάλυπτης επιταγής στις 30 ημέρες, μείωση του χρόνου παραμονής στη μαύρη λίστα ανάλογα με το χρέος και κατώτατο όριο 1.000 ευρώ για την εγγραφή ακάλυπτης επιταγής στα αρχεία του Τειρεσία.
Τα θέματα της ρευστότητας κυριάρχησαν και στη συνάντηση που είχε την Τρίτη η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Οι τραπεζίτες διατηρούν ενστάσεις για τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση.
«Σε αυτό το σχέδιο νόμου κάναμε δεκτές πολλές προτάσεις της Ένωσης και τις ενσωματώσαμε. Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία υπάρχουν ακόμη διαφορές, θα δούμε αυτήν τη βδομάδα εάν μπορούν αυτές οι διαφορές να καταλήξουμε σε μία συμφωνία» είπε η κα Κατσέλη μετά τη συνάντηση.
Διαφωνία υπάρχει από τους τραπεζίτες και για το ετήσιο πάγωμα των οφειλών των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, καθώς όπως επισήμαναν στην υπουργό, κάτι τέτοιο θα έπληττε σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα των τραπεζών και θα αύξανε υπέρμετρα τα κονδύλια που καλούνται να δεσμεύσουν για επισφάλειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442