Σφοδρές αντιδράσεις από τη ΝΔ για το ενδεχόμενο Εξεταστικής για την οικονομία
Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα νούμερα που παρουσίαζε η ελληνική πλευρά στην Κομισιόν σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
28
Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα νούμερα που παρουσίαζε η ελληνική πλευρά στην Κομισιόν σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το θέμα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση και για άλλοθι εγκατάλειψης προεκλογικών υποσχέσεων.
«Μέσα σε 40 μόλις ημέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει να είναι η κυβέρνηση χωρίς γενικούς γραμματείς, η κυβέρνηση των έως χθες κλειστών λιμανιών, η κυβέρνηση των ρεβανσιστικών απολύσεων νέων ανθρώπων, η κυβέρνηση των φουσκωμένων ελλειμμάτων, η κυβέρνηση των φόρων, η κυβέρνηση των θεαματικών υπαναχωρήσεων και της έλλειψης συντονισμού.
»Από χθες, ετοιμάζεται για μια νέα ακόμη επιτυχία. Αντί ολοκληρωμένου σχεδίου, αντί συγκροτημένης πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων για έξοδο από την κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει εξεταστικές επιτροπές για την Οικονομία. Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση που θα βρει τη ΝΔ απέναντι. Πυροδοτεί ένταση τη στιγμή που η οικονομία απαιτεί ηρεμία και υπευθυνότητα.
»Πρόκειται για εκκωφαντική ομολογία αδυναμίας. Μιας κραυγαλέας αδυναμίας που καμιά επικοινωνιακή μεθόδευση εκδικητικότητας δεν μπορεί να κρύψει. Τα συγχαρητήριά μας», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε έντονο τόνο και η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Κανένα κομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με το έλλειμμα δεν θα γίνει ανεκτό από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.
Η κα Μπακογιάννη κάνει λόγο για «λαϊκιστικούς παληκαρισμούς» από πλευράς κυβέρνησης και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ αντί να μας απειλεί ότι θα ποινικοποιήσει την πολιτική, ας κοιτάξει να απεγκλωβιστεί από τις προεκλογικά του ψέματα και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις απαιτήσεις των καιρών. Η ΝΔ δεν απειλείται, ούτε εκφοβίζεται.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Διασώθηκαν 43 άτομα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4): Δράση με Ατλέτικο – Άρσεναλ στο Mega και τον τελικό του ΠΑΟΚ στο Eurocup
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442