Γενικός συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης
Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, καθώς πλησιάζουν τόσο η επέτειος του Πολυτεχνείου όσο και η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Φόβους δημιουργεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.
43
Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, καθώς η επέτειος του Πολυτεχνείου και η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργούν φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα.
Την ανησυχία των αρμόδιων υπηρεσιών εντείνει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με το Βήμα, έχει δοθεί εντολή στους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών να διανυκτερεύουν τα τελευταία 24ωρα στα γραφεία τους και να υπάρχει γενική επιφυλακή του αστυνομικού προσωπικού.
Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε πιθανούς στόχους της πρωτεύουσας. Το μέτρο αυτό είχε αποφασισθεί και έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων εναντίον διαφόρων στόχων, όμως είχε ατονήσει τους τελευταίους μήνες.
Την ανησυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας ενισχύει το γεγονός ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον αστυνομικών μπροστά από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.
«Ίσως οι δράστες της επίθεσης ετοιμάζουν νέο χτύπημα με στόχο αυτή τη φορά να υπάρχει νεκρός αστυνομικός» υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εκφράζεται και η άποψη ότι η επίθεση αυτή είναι έργο μιας νέας ένοπλης ομάδας που σχεδιάζει να προχωρήσει σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Διασώθηκαν 43 άτομα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4): Δράση με Ατλέτικο – Άρσεναλ στο Mega και τον τελικό του ΠΑΟΚ στο Eurocup
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442