Ενισχύθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή το Σεπτέμβριο
Με ταχύτερους από το αναμενόμενο ρυθμούς ενισχύθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή το Σεπτέμβριο, με τη μεταποίηση να αναπτύσσεται κατά 2,7%. Οι γερμανικές εξαγωγές, αξίας 70 δισ. ευρώ, διαμορφώθηκαν κατά 3,87% υψηλότερα το Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές έφταναν τα 59,4 δισ. ευρώ.
106
Με ρυθμό ταχύτερο ρυθμό του αναμενόμενου αυξήθηκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας ανάκαμψη του μεταποιητικού κλάδου στη χώρα.
Η άνοδος κατά 2,7% σε μηνιαία βάση ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από το Μάιο, σύμφωνα με το Reuters, έναντι προβλέψεων για άνοδο 1%. Τα στοιχεία για την παραγωγή τον Αύγουστο είχαν δείξει αύξηση 1,8%.
Εξίσου ενθαρρυντικά και τα στοιχεία από τις γερμανικές εξαγωγές, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 3,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας πάντως μειωμένες 18,8% σε ετήσια βάση. Η αξία τους έφτασε τα 70 δισ. ευρώ, ενώ η αξία των εισαγωγών ανήλθε στα 59,4 δισ. ευρώ.
Από το ποσό των εξαγωγών, τα 45,7 δισ. ευρώ αφορούν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι εξαγωγές, ένας από τους βασικότερους πυλώνες της γερμανικής οικονομίας, ενισχύονται όλο και περισσότερο κάθε μήνα, εκπλήσσοντας και τους αναλυτές που υπολόγιζαν σε ενίσχυση 2,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442