«Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Αμπάς» δηλώνουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ο Μ.Αμπάς είχε ήδη εκφράσει την πιθανότητα αυτή στον Αμερικανό πρόεδρο.
91
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Αξιωματούχος από την εκτελεστική επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «ο πρόεδρος επιμένει να μην επιδιώξει την επανεκλογή του στις προσεχείς εκλογές».
Σύμφωνα με άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο Μ.Αμπάς αναμένεται σύντομα να προβεί σε δηλώσεις, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του να μη κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές.
Ο Μ.Αμπάς είχε ήδη εκφράσει την πιθανότητα αυτή στον Αμερικανό πρόεδρο.
Ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν τότε ότι η «απειλή» του Μαχμούντ Αμπάς δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αλλά ότι αποτελεί ένα μέσο πίεσης προς τις ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι η Ουάσινγκτον έχει «χαλαρώσει» τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ στο θέμα των εποικισμών.
Την Τετάρτη ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ δήλωσε: «Ίσως είναι καιρός ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς να πει στον λαό του την αλήθεια, ότι με τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας η λύση των δύο κρατών δεν αποτελεί πλέον επιλογή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
- Γιατί τόσο λίγες γεννήσεις; Ίσως να έχουμε παραβλέψει τον σημαντικότερο λόγο από όλους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442