Ρατσιστικός αποκλεισμός μαθητών με ειδικές ανάγκες από την διανομή υπολογιστών
Ρατσιστική ενέργεια σε βάρος μαθητών με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ο σύλλογος εκπαιδευτικών στα Ιωάννινα, καθώς πολλοί είναι οι μαθητές Α Γυμνασίου ειδικών σχολείων της χώρας οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην διάταξη της διανομής φορητών υπολογιστών με την αιτιολογία ότι απλά δεν τους χρειάζονται...
103
Ρατσιστική ενέργεια σε βάρος μαθητών με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ο σύλλογος εκπαιδευτικών στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο πατέρας ενός μαθητή απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον ρώτησε γιατί το παιδί του-μαθητής Α Γυμνασίου ειδικού σχολείου-δεν έλαβε υπολογιστή, εισέπραξε την απαξιωτική απάντηση ότι δεν τον χρειάζεται.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, καθώς πολλοί είναι οι μαθητές ειδικών σχολείων της χώρας που δεν εντάχθηκαν στην διάταξη της διανομής φορητών υπολογιστών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η συγκεκριμένη καταγγελία θα ερευνηθεί και θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
«Θεωρούμε ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα έπρεπε να παίρνουν πρώτα από όλα υπολογιστές, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις η προσέγγιση γνωστικών αντικειμένων μέσω προγραμμάτων του υπολογιστή τα βοηθάει να ξεπεράσουν προβλήματα που έχουν σχέση με τις ιδιαιτερότητές τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της οργάνωσης ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε στο επόμενο ματς με τη Μονακό να δώσουμε τα πάντα»
- Πέθανε η Μπέβερλι Μάρτιν, η «ξεχασμένη» φωνή της βρετανικής φολκ
- Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με I.X. αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442