Επιστημονική συνάντηση του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου
Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας διοργανώνει Επιστημονική Συνάντηση - Εισαγωγικό Σεμινάριο στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Η Συνάντηση θα προσφέρει καταρχήν την ευκαιρία παρουσίασης των στόχων και των περιεχομένων του Δικτύου, της φυσιογνωμίας της Καινοτομίας και της σύνδεσης Καινοτόμων Δράσεων με το Δίκτυο, στο ελληνικό σχολείο.
Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας διοργανώνει Επιστημονική Συνάντηση – Εισαγωγικό Σεμινάριο στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας (λεωφ. Ποσειδώνος 41-43, Γλυφάδα) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009.
Η Συνάντηση θα προσφέρει καταρχήν την ευκαιρία παρουσίασης των στόχων και των περιεχομένων του Δικτύου, της φυσιογνωμίας της Καινοτομίας και της σύνδεσης Καινοτόμων Δράσεων με το Δίκτυο, στο ελληνικό σχολείο.
Στη Συνάντηση συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία-μέλη του Δικτύου, καθώς και συνάδελφοί τους από άλλα σχολεία της χώρας, στελέχη της εκπαίδευσης, ερευνητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και Ευρωπαίοι ειδικοί.
Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών στο σχολείο και την επέκταση των δικτύων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών με σκοπό την ανταλλαγή γνώσης, τη συνεργασία και την ανάδειξη καλών πρακτικών.
Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (ΔΣΚ) απευθύνεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία. Προωθεί εκπαιδευτικές καινοτομίες στις σχολικές μονάδες και, με τη συνεργασία μεταξύ τους, επιδιώκει την ουσιαστική αλλαγή στη μορφή και στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πράξης με τρόπο που να αναδεικνύει δημιουργικές μορφές εργασίας και μάθησης στο σχολείο.
Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετέχουν σχολικές μονάδες ή και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί.
Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας. Ο σχεδιασμός, προγραμματισμός και η λειτουργία του χρηματοδοτούνται από τα κοινωφελή Ιδρύματα Λαμπράκη, Ευγενίδου, Α.Γ.Λεβέντη, Ι.Φ.Κωστόπουλου, Μποδοσάκη, Σταύρου Νιάρχου, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης.
Τα σχολεία που συμμετέχουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι τα εξής:
Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας. Ο σχεδιασμός, προγραμματισμός και η λειτουργία του χρηματοδοτούνται από τα κοινωφελή Ιδρύματα Λαμπράκη, Ευγενίδου, Α.Γ.Λεβέντη, Ι.Φ.Κωστόπουλου, Μποδοσάκη, Σταύρου Νιάρχου, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59