Συζήτηση για τις ιδέες και όχι για τη διαδικασία ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη
Η συζήτηση επό της διαδικασίας έχει κουράσει και εγώ δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να ευτελιστεί η όλη συζήτηση. Η τέως υπουργός Εξωτερικών έδωσε έμφαση στη μάχη των ιδεών και στην ανάγκη η ΝΔ να υπερασπιστεί τις θέσεις της και την επιρροή της στην κοινωνία.
30
Όσοι περιμένουν ότι από αυτή την Κεντρική Επιτροπή θα βγούμε διαλυμένοι είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκινώντας την ομιλία της στην ΚΕ.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής προέδρου, λέγοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση έχει κουράσει:
«Δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας όμως έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε διαδικασία.
Αναφέρθηκε στη συμφωνία που είχαν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι, την οποία «λογικά» όλοι πρέπει να στηρίξουν.
Παράλληλα πρότεινε διήμερο συνέδριο, ώστε να έχει τη ευκαιρία να εκφραστεί η βάση.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην προσωπική της πορεία στη ΝΔ, στο γεγονός ότι δεν έλειψε από καμία μάχη και έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη μάχη των ιδεών και να υπερασπιστεί τις θέσεις της και την επιρροή της στην κοινωνία.
«Χάσαμε μια εκλογική μάχη, να μην χάσουμε μια ολόκληρη γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας διεύρυνση της επιρροής του κόμματος και προς τα δεξιά και προς το κέντρο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί το έργο της ΝΔ στα χρόνια που ήταν στην εξουσία, αλλά και να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο: «Ο λαός δεν μας έστειλε διακοπές, αλλά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση« εξήγησε.
Τέλος, ζήτησε την ψήφο των μελών «και με την καρδιά σας και με το μυαλό σας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με I.X. αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
- Απεργούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και των Δικαστηρίων – «Αποτέλεσμα κοινωνικού αυτοματισμού οι επιθέσεις»
- Καταρρέει με πάταγο ο μύθος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη
- Ντέρμπι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη Μελβούρνη ή τη Νέα Υόρκη; Η FIFA απαντάει…
- Πώς κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο ο 89χρονος μέσα σε λίγα λεπτά – Το χρονικό μέχρι τη σύλληψη και τα κενά ασφαλείας
- Eπιδόματα: «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» θα καταγράφει ποιος παίρνει, τι και πόσα – Οι αλλαγές
- «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για 11η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
- Η εξέγερση των «γαλάζιων» βουλευτών στοιχειώνει το Μαξίμου – «Μασάζ» χωρίς ουσιαστική απάντηση από Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442