Απλό μέλος του συμβουλίου της Epad εξελέγη ο υιός Σαρκοζί
Ο Ζαν Σαρκοζί, ο 23χρονος γιος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, εξελέγη την Παρασκευή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Epad, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της δημόσιας επιχείρησης, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε.
91
Ο Ζαν Σαρκοζί, ο 23χρονος γιος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, εξελέγη την Παρασκευή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Epad, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της δημόσιας επιχείρησης, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε.
«Δεν θέλω μια νίκη που θα είναι κηλιδωμένη από υποψίες» είπε την Πέμπτη ο 23χρονος γιος του Νικολά Σαρκοζί, Ζαν, στη γαλλική κρατική τηλεόραση, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κρατικού χωροταξικού οργανισμού Epad που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο της Γαλλίας, στο Παρίσι.
Ωστόσο, διατήρησε την υποψηφιότητά του για το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας επιχείρησης που διοικεί τη Λα Ντεφάνς, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συνοικία της Γαλλίας.
Την Παρασκευή εξελέγη από το περιφερειακό συμβούλιο της περιοχής Ο-ντε-Σεν, όπου βρίσκεται η Λα Ντεφάνς, παραμένοντας σε τροχιά για μια φιλόδοξη πολιτική σταδιοδρομία.
Η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Epad ήταν αναμενόμενη, καθώς μεγάλη πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού συμβουλίου της Ο-ντε-Σεν, ανήκει στο UMP, το κόμμα του Σαρκοζί.
«Δεν μετανοιώνω», δήλωσε ο Ζαν Σαρκοζί σε δημοσιογράφους, «προσβλέπω στο μέλλον». Το να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο μιας πολεμικής είναι δυσάρεστο, σημείωσε, «αλλά έτσι είναι η ζωή, δυναμώνει τον χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα».
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Epad θα εκλεγεί στις 4 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442