Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Apple στο γ΄τρίμηνο του 2009
Υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς, στα 1,67 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν τα κέρδη της Apple στο τρίτο τρίμηνο του 2009, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές iPhone και iPod, καθώς και για τους υπολογιστές Macintosh.
27
Υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς αυξήθηκαν τα κέρδη της Apple στο τρίτο τρίμηνο του 2009, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές iPhone και iPod, καθώς και για τους υπολογιστές Macintosh.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 1,67 δισ. δολάρια ή 1,82 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,14 δισ. δολαρίων ή 1,26 δολ./μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 25% στα 9,87 δισ. δολάρια.
Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κέρδη 1,43 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις 9,22 δισ. δολαρίων.
Στο τρίτο τρίμηνο η Apple πούλησε 3,05 εκατ. Macintosh, 10,2 εκατ. iPod και 7,4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα iPhone.
Το iPhone είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ σύντομα θα αρχίσει να πωλείται και στην κινεζική αγορά.
Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Apple, στο τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 11,3 δις και 11,6 δισ. δολαρίων και τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,7-1,78 δολάρια.
Το μερίδιο των υπολογιστών Mac στην αμερικανική αγορά προσωπικών υπολογιστών ανήλθε στο τρίτο τρίμηνο στο 9,4%, από 8,6% στο γ΄τρίμηνο του 2008.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή εκτοξεύθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 204,85 δολαρίων (+7,90%), ξεπερνώντας το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 202,96 δολαρίων που είχε σημειωθεί το 2007.
Από την αρχή του έτους, τα κέρδη της μετοχής ξεπερνούν το 100%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
- Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της απάντησης του Ιράν
- Με… Ro-Ro η Ευρώπη αναζητά εμπορική «έξοδο» από το Ορμούζ
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442