
Ακτιβιστές υψώνουν πανό για το κλίμα στην οροφή του Ουέστμινστερ
Περισσότεροι από τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στην οροφή του παλατιού του Ουεστμίνστερ, την έδρα του βρετανικού Κοινοβουλίου στο κέντρο του Λονδίνου, κυματίζοντας μια σημαία που έγραφε «αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».
51
Περισσότεροι από τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στην οροφή του παλατιού του Ουεστμίνστερ, την έδρα του βρετανικού Κοινοβουλίου στο κέντρο του Λονδίνου, κυματίζοντας μια σημαία που έγραφε «αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».
Οι αστυνομικοί του Κοινοβουλίου δεν προχώρησαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Λονδίνου.
Οι διαδηλωτές είχαν αρχικά την πρόθεση να μείνουν στην οροφή όλη νύχτα για να περιμένουν την άφιξη των βουλευτών το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να τους κάνουν να υπογράψουν ένα μανιφέστο.
«Πρέπει να αυξήσουμε την ένταση της συζήτησης διότι δεν μένει πλέον πολύς χρόνος» δήλωσε ο Τζον Σάουβεν της Greenpeace.
«Αν θέλουμε να αναπτύξουμε νέες ανταγωνιστικές βιομηχανίες και να επιλύσουμετο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να περάσουν το μήνυμα , όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές

