Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσαγωγές από τα Εξάρχεια, μετά την επιδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Προσαγωγές από τα Εξάρχεια, μετά την επιδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Σειρά προσαγωγών από την περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και έλεγχοι σε περαστικούς και καταστήματα, πραγματοποιήθηκαν μετά την επιδρομή αγνώστων το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης ζήτησε αλλαγή σχεδιασμού, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες επιθέσεις. «Η ανομία θα παταχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Σπ.Βούγιας.

53

Σειρά προσαγωγών από την περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και έλεγχοι σε περαστικούς και καταστήματα, πραγματοποιήθηκαν μετά την επιδρομή αγνώστων σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης ζήτησε αλλαγή σχεδιασμού, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες επιθέσεις. «Η ανομία θα παταχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Σπ.Βούγιας.

Στην αστυνομική επιχείρηση, που διήρκησε από τις 23.45 έως τις 2.30, συμμετείχαν 400 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες. Συνολικά ελέγχθηκαν 203 άτομα, 16 αυτοκίνητα, 23 δίκυκλα και 26 καταστήματα. Συνελήφθησαν 8 άτομα, εκ των οποίων δύο για κατοχή ναρκωτικών, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις, ένα για υγειονομικές παραβάσεις, τρεις παράνομοι μετανάστες και ένα άτομο για παράνομα παίγνια. Συνολικά προσήχθησαν 81 άτομα.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη και πως η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βούγιας υπογράμμισε πως πλέον θα υπάρχει σαφήνεια εντολών προς την αστυνομία, ώστε να γνωρίζει πως πρέπει να ενεργήσει και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως άλλωτε να καίγεται η Αθήνα και άλλωτε η εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε οργισμένος για την καθυστερημένη αντίδραση των εποχούμενων αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα που είχε δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ληφθούν μέτρα και να αλλάξει ο σχεδιασμός για την αποφυγή τέτοιων επιδρομών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.

Βούγιας: Στόχος μας η αποκατάσταση των σχέσεων πολίτη-αστυνομίας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε στο Mega ότι στόχος της νέας ηγεσίας είναι η αποκατάσταση της διαταραγμένης τα τελευταία χρόνια σχέσης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας. Σημείωσε ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι πολύ σημαντική.

Επιπλέον, ο Σπύρος Βούγιας δήλωσε πως η αλλαγή του ονόματος του υπουργείου δεν αφορά τους τύπους, αλλά είναι ουσιαστική, καθώς θα υπάρξουν βαθύτερες αλλαγές.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του νέου υφυπουργού, ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι ανέλαβε το θέμα της εθελοντικής δασοπροστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών και έρχεται άμεσα σε επαφή με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ακόμη, ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι έχει αναλάβει τον τομέα των αναφορών-καταγγελίων που αφορούν τις σχέσεις του πολίτη με την αστυνομία, ενώ στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν ακόμη τα ζητήματα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων της εμπορίας και της ασφάλειας στους δρόμους.

«Έχω αίσθηση της ευθύνης που προκύπτει από την ανάληψη των καθηκόντων μου και θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε, κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Σπύρος Βούγιας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024