Το χειρότερο μέρος της ύφεσης είναι πίσω μας, λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν
Το χειρότερο μέρος της ύφεσης είναι πίσω μας, αλλά η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή, λέει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, επισημαίνοντας ότι στο κυριότερο σενάριο που έχει υιοθετήσει ο διεθνής οργανισμός δεν προβλέπεται ύφεση με «διπλό πάτο».
27
Πολύ αδύναμη είναι ακόμα η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, με τις ασιατικές οικονομίες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έξοδο από την ύφεση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία πολωνική εφημερίδα Polityka, ο κ. Στρος-Καν σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα βυθιστεί στην ύφεση για δεύτερη φορά κατά την τρέχουσα κρίση.
«Η παγκόσμια οικονομία θα αποκτήσει δυναμική μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και το 2010» τόνισε.
«Η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει», είπε, σημειώνοντας πως τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν την σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. «Κάποιες χώρες έχουν επιστρέψει, μάλιστα, στο δρόμο της ανάπτυξης» είπε.
«Η Ασία έχει προχωρήσει περισσότερο σε αυτό τον δρόμο, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται επίσης στην Αμερική και τη δυτική Ευρώπη», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.
«Η ανάκαμψη παραμένει πολύ εύθραυστη. Η ζήτηση παραμένει αδύναμη, οι οικονομικές εντάσεις επηρεάζουν την κατανάλωση, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελεύθερες πηγές στην οικονομία, και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται για κάποιο διάστημα ακόμα» σημείωσε.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν βλέπει κίνδυνο μεγάλης ανόδου του πληθωρισμού, λόγω των κρατικών πακέτων στήριξης και ζήτησε μέτρα για την αυστηρότερη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s
- Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια – Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»
- Φαρίντ: «Κόντρα στη Βαλένθια πρέπει να παίξουμε όπως η Ρεάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442