Ζενίθ έτους για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, άνοδος και στη Νέα Υόρκη την Τρίτη
Οι αγορές στην Ευρώπη έφτασαν την Τρίτη τα υψηλότερά τους σημεία για το 2009 συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, εξαιτίας κυρίως των καλών ειδήσεων για τα στοιχεία των τιμών κατοικιών και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Θετικό το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ.
106
Στα υψηλότερα σημεία τους τελευταίους δέκα μήνες έφτασαν οι αγορές της Ευρώπης την Τρίτη, κυρίως εξαιτίας των καλών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία για την αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις τιμές πώλησης των κατοικιών διατήρησαν την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών.
Από τα 18 μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μόνο εκείνα της Στοκχόλμης και της Βιέννης έκλεισαν με υποχωρήσεις. Κερδισμένος κυρίως ο τραπεζικός κλάδος, με RBS, Unicredit και Barclays να κλείσουν στο πράσινο.
Κέρδη και για τον τομέα της ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου να ανεβάζουν και τις μετοχές BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total. Η τιμή του χαλκού όμως ανάσχεσε την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων για τις εταιρείες μετάλλων, με Antofagasta, BHP Billiton, ΕΝRC, Rio Tinto και Xstrata να κλείνουν πτωτικά.
Στη Νέα Υόρκη, τα ίδια στοιχεία ερμηνεύτηκαν ως επιτυχία της πολιτικής που ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση για την έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση. Στις καλές ειδήσεις προστέθηκε και η υποστήριξη του Ομπάμα στον Μπεν Μπερνάνκι για ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της Fed, επιδοκιμάζοντας την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,68% στις 5.557,09 μονάδες, και στο Λονδίνοο FTSE 100 έκλεισε στις 4.916,80 μονάδες, με άνοδο 0,42%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 3.680,61 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,32% σταματώντας στις 9.539,29 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.024,23 μονάδες, με άνοδο 0,31%. Ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,24% στις1.028,00 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442