Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της Siemens
Η υπόθεση Siemens κυριάρχησε στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών τον Δεκαπενταύγουστο. Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πάρο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης που ανέχεται και επιβραβεύει την ατιμωρησία. Το αύριο θα είναι καλύτερο, το μήνυμα του Προέδρου.
30
Η υπόθεση Siemens κυριάρχησε στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών τον Δεκαπενταύγουστο. Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πάρο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης που ανέχεται και επιβραβεύει την ατιμωρησία.
Αναλυτικά, από την Κομοτηνή ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης του κύρους της πολιτικής ζωής. O κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα, συστράτευση και εθνική ομοψυχία για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις «μεγάλες και καθοριστικές» προκλήσεις.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός έστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».
Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.
Από Πάρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αιχμή την υπόθεση Siemens.
δήλωσε πως ο πολίτης πληγώνεται από απαράδεκτες συμπεριφορές στον πολιτικό βίο της χώρας τα τελευταία χρόνια.
«Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία», είπε και τόνισε: «Να τολμήσουμε για μια Πολιτεία, η οποία τηρεί κανόνες, αξίες, μια ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τον πολίτη».
Αναφορές στην υπόθεση Siemens είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη μετά τη Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρκίτσα Φθιώτιδας.
«Εύχομαι η Παναγία να συγχωρήσει όσους αμαρτάνουν εις βάρος της Ελλάδας» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και, ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens δήλωσε πως «η Βουλή θα πρέπει να καλέσει τον συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου για να εξηγήσει τα όσα ισχυρίζεται».
Στην «κρίση των θεσμών που διέρχεται η κοινωνία μας» αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στην Παναγία Σουμελά.
Ο Αρχιεπίσκοπος συνέστησε στους πιστούς να μην μένουν στις δυσκολίες, να βλέπουν μπροστά και να αισιοδοξούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Νίκος Ανδρουλάκης Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη σκιά του «ενταφιασμού» της υπόθεσης υποκλοπών
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε
- Aρχισαν τα έργα ανακατασκευής στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας για να φιλοξενήσει τις Εθνικές Ομάδες
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442