Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Fed, βλέπει ταχύτερη ανάπτυξη στο β΄εξάμηνο
Αμετάβλητα κοντά στο 0% αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια η Federal Reserve στη διήμερη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί αργότερα την Τετάρτη, εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία σταθεροποιείται μετά την ύφεση.
27
Αμετάβλητα κοντά στο 0% αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια η Federal Reserve στη διήμερη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί αργότερα την Τετάρτη.
Παράλληλα, αναμένεται να τερματίσει το σχέδιο αγοράς μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία σταθεροποιείται μετά την ύφεση.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα επεκταθεί κατά 2% ή και περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, έναντι 1% που εκτιμούσε η Fed τον περασμένο Ιούνιο.
Η ανακοίνωση της τράπεζας αναμένεται στις 21:15 ώρα Ελλάδος.
Η Fed θα αναγνωρίσει τις ενδείξεις για πιθανή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας στο κοντινό μέλλον, χωρίς όμως να δημιουργήσει προσδοκίες για άνοδο των επιτοκίων.
«Η Fed θα αναγνωρίσει ότι η οικονομία παρουσιάζει βελτίωση και την πιθανότητα για μεγαλύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, αλλά θα προβάλλει προσεκτικά τον καθοδικό κίνδυνο για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη» είπε στο Reuters οικονομολόγος της Moodys Economy.com.
Παράλληλα, η Fed θα θελήσει να θέσει τις βάσεις για την απομάκρυνση της υπερβολικής ρευστότητας που έχει εισάγει στην οικονομία προκειμένου να περιορίσει την ύφεση.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να πει ότι το πρόγραμμα αγοράς μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, ύψους 300 δισ. δολαρίων, θα λήξει, όπως αναμένεται, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442