53

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στο Νιου Τζέρσεϊ προχώρησε το FBI την Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκαν 44 συλλήψεις πολιτικών, αξιωματούχων και ραβίνων που φέρονται να εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες και εμπορία ανθρώπινων οργάνων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι έρευνες του FBI διήρκεσαν 10 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται τρεις δήμαρχοι του Νιου Τζέρσεϊ, άλλοι πολιτικοί και αξιωματούχοι της πολιτείας, καθώς και εξέχοντες ραβίνοι.

Η επιχείρηση της σύλληψής τους ήταν συντονισμένη και σε αυτήν έλαβαν μέρος περίπου 300 πράκτορες του FBI, που εισέβαλαν σε δεκάδες τοποθεσίες στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, σε 29 από τους συλληφθέντες -κυρίως πολιτικούς- απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά, σε 15 -μεταξύ των οποίων και οι ραβίνοι- απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για εμπορία ανθρώπινων οργάνων επί μία δεκαετία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δότες από το Ισραήλ παρείχαν νεφρά για παράνομες μεταμοσχεύσεις έναντι 10.000 δολαρίων. Τα όργανα πωλούνταν μέχρι και 160.000 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο