Με διαβήματα σε Σουηδία και ΕΕ «απαντά» η Κύπρος στις δηλώσεις του Κ.Μπιλντ
Σε διαβήματα προς τη Σουηδία και την ΕΕ θα προβεί η κυπριακή κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών στις οποίες κατηγόρησε τη στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.
103
Σε διαβήματα προς τη Σουηδία και την ΕΕ θα προβεί η κυπριακή κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, στις οποίες κατηγόρησε τη στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι έγιναν πολλές δηλώσεις που έχουν ενοχλήσει.
Αναφέρθηκε στο θέμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι ο κ.Μπίλντ εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι το θέμα αυτό μπορεί να ειδωθεί υπό το πρίσμα μιας σειράς άλλων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το εμπόριο.
Πρόκειται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί αμέσως μετά τα δημοψηφίσματα ως τιμωρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ.Στεφάνου χαρακτήρισε απαράδεκτη και αντιφατική την πολιτική αυτή και τόνισε ότι η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τυγχάνει της αλληλεγγύης των κρατών μελών και η ετυμηγορία του λαού της να γίνεται σεβαστή.
Οι αντιδράσεις της Λευκωσίας, είπε ο κ.Στεφάνου, στόχο έχουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλά και να τονίσουν την αποφασιστικότητά της Κύπρου να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442