Μήνυμα Παπούλια στην Τουρκία για την κατοχή τμήματος της Κύπρου
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» επισήμανε.
30
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» επισήμανε.
Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με φοιτητές από την Κύπρο και δημάρχους κατεχόμενων πόλεων.
«Μου δίνετε κουράγιο, σε μια μαύρη επέτειο. Ελπίζουμε στην αναστάσιμη μέρα, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατός στη Δημοκρατία της Κύπρου»τόνισε ο Πρόεδρος.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.
» Εγώ δεν το δέχομαι σαν Ευρωπαίος πολίτης. Υπάρχουν μερικοί Ευρωπαίοι που το δέχονται, αλλά πιστεύω ότι θα τους κάμψουμε κι αυτούς» τόνισε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα οι «δύσκολες» συνομιλίες που διεξάγονται «να καταλήξουν κάποια στιγμή στο ποθούμενο αποτέλεσμα, της επανένωσης της Κύπρου και οι δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κύπρου Σταύρος Ζένιος, που συνόδευε τους φοιτητές, απένειμε στον Κ.Παπούλια το Μετάλλιο του πανεπιστημίου, ενώ εκπρόσωπος των φοιτητών του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα.
Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας είχε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της Ένωσης Ποντίων Νάουσας και με αντιπροσωπεία των κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου, το δήμαρχο Ακανθούς Σάββα Σαββίδη, το δήμαρχο Καραβά, Γιάννη Παπαϊωάννου και τον αντιδήμαρχο Κερύνειας Γιώργο Σιδερά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442