Συνάντηση Τσίπρα με την πρόεδρο του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Συνάντηση με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΜΚΟ «Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Παιδιών» Μυρσίνη Ζορμπά είχε ο Αλ.Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «διαρκής κοινωνική και πολιτική συμμαχία με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις» απέναντι στον κυρίαρχο συντηρητικό πολιτικό λόγο.
38
Συνάντηση με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΜΚΟ «Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Παιδιών» Μυρσίνη Ζορμπά είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες και δράσεις από κοινωνικές οργανώσεις που προσπαθούν να αναδείξουν ένα διαφορετικό λόγο, ενταγμένο στην ορθή λογική για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της μετανάστευσης και των προσφύγων, ιδιαίτερα όταν αυτές εντοπίζονται στα δικαιώματα των παιδιών-προσφύγων» είπε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως τις προτάσεις της ανοικτής επιστολής που απηύθυνε η ΜΚΟ στα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κάλεσε την Πολιτεία να υιοθετήσει το περιεχόμενό της.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «διαρκής κοινωνική και πολιτική συμμαχία με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις», ένα «μέτωπο λογικής και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στον κυρίαρχο σήμερα στα ΜΜΕ, συντηρητικό πολιτικό λόγο».
Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως υποστήριξε, «το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει συνθήματα όπως ‘μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση’ που κυριαρχούσαν στη συνθηματολογία της δεξιάς και της ακροδεξιάς».
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το ΠΑΣΟΚ «να αναλογιστεί τη μεγάλη ευθύνη για αυτή τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της πολιτικής ζωής προς τα δεξιά» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει «άμεσα ανταπόκριση» από μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ,«αν όχι από την ηγεσία του».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανοικτή επικοινωνία με το Δίκτυο και με άλλες ΜΚΟ, προκειμένου να αναδειχθούν λύσεις και προτάσεις και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη επίθεση στον παιδικό πληθυσμό που έρχεται από τις μακρινές χώρες και ζητάει άσυλο» δήλωσε η κ. Ζορμπά και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την ανταπόκριση στην ανοικτή επιστολή της ΜΚΟ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: Διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη των τριών 20χρονων που κατηγορούνται για «υπόθαλψη εγκληματία»
- «Η γη της ελιάς»: Τα μυστικά αρχίζουν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο
- «Μπαμπάκα μου, τόσο υπερήφανη για εσένα»: Η κόρη του Χρήστου Κόντη πανηγυρίζει για το Κύπελλο του ΟΦΗ (pic)
- Έτοιμο το θέατρο Κρήνης στην Πάτρα
- Κυπελλούχος Ελλάδας Betsson ο ΟΦΗ, σε έναν ιστορικό τελικό
- Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά-σιγά, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν
- Πρωτοβουλία για την διάσωση ιστορικών κτιρίων της Λάρισας
- Οι λέξεις κουκούλωμα, συγκάλυψη, μπάζωμα είναι πλέον ανεπαρκείς – Τι λέει ο δικηγόρος του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442