Βολές κατά Πόλσον στο Κογκρέσο για τη συγχώνευση Bank of America και Merrill Lynch
Τον πρώην υπουργό Οικονομίας των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον, κατηγορούν βουλευτές των ΗΠΑ σχετικά με την συγχώνευση Bank of America και Merrill Lynch το 2008. Υποστηρίζεται ότι άσκησε πιέσεις για να εγκριθεί η συγχώνευση και απέκρυψε στοιχεία από το Κογκρέσο.
106
Τον πρώην υπουργό Οικονομίας των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον, κατηγορούν βουλευτές των ΗΠΑ σχετικά με την συγχώνευσης Bank of America και Merrill Lynch το 2008.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές υποστηρίζουν οτι ο πρώην υπουργός ότι άσκησε αθέμιτα πιέσεις για να εγκριθεί η συγχώνευση και απέκρυψε στοιχεία από το Κογκρέσο στη «βιαστική» του προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις αγορές τον περασμένο χρόνο.
Ο Πόλσον αρνήθηκε οποιαδήποτε δόλια κίνηση, δηλώνοντας στην επιτροπή του Κογκρέσου ότι «κανείς δεν ήταν πιο σκληρός από εμένα στην προσπάθεια να προστατεύσει τον Αμερικανό φορολογούμενο».
Παραδέχτηκε ότι πίεσε τον επικεφαλής της Bank of America Να προχωρήσει με τη συμφωνία παρά τις τεράστιες ζημιές της Merill Lynch, ενώ του υποσχέθηκε ανεπίσημα κρατική βοήθεια για να απορροφηθούν οι ζημιές της Merrill Lynch.
Αρνήθηκε ότι καθοδήγησε τη διοίκηση της Bank of America να κρατήσει κρυφές ενδεχόμενες ζημιές από τους μετόχους, αλλά κράτησε μυστικές τις συζητήσεις για να αποτραπεί ο πανικός στις αγορές.
Οι βουλευτές που ασκούν κριτική στον Πόλσον -ο οποίος έχει υπάρξει και επικεφαλής της Goldman Sachs[ κάνουν λόγο για εξαπάτηση, έλλειψη διαφάνειας και ανευθυνότητα.
Ο ίδιος ο Πόλσον υποστηρίζει ότι οι παρεμβάσεις ήταν αναγκαίες, και χωρίς αυτές η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ θα ήταν αρκετά χειρότερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442