Σύνθημα για… Ευρωλίγκα από τον Ματσόν με νίκη του Αρη στο Μαρούσι
Να επιστρέψει στη βάση του έχοντας στις... αποσκευές του το εισιτήριο που θα του εξασφαλίζει παρουσία στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου προσδοκά ο Αρης, με την ολοκλήρωση του τέταρτου «μικρού» τελικού το Σάββατο στο κλειστό του Αγίου Θωμά κόντρα στο Μαρούσι.
Να επιστρέψει στη βάση του έχοντας στις… αποσκευές του το εισιτήριο που θα του εξασφαλίζει παρουσία στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου προσδοκά ο Αρης, με την ολοκλήρωση του τέταρτου «μικρού» τελικού το Σάββατο στο κλειστό του Αγίου Θωμά κόντρα στο Μαρούσι.
«Στα πλέι οφ δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα χρειαστείς τέσσερις ή πέντε αγώνες. Αυτό που μετράει είναι να πάρεις τρεις νίκες. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να κερδίσουμε στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε σήμερα χαρακτηριστικά ο Αντρέα Ματσόν, μιλώντας στους εκπροσώπους για το παιχνίδι και συνέχισε:
«Σε έναν αγώνα, όπως αυτόν που ακολουθεί, θα πρέπει να είσαι ήρεμος και να κάνεις εξοικονόμηση ενέργειας στην προπόνηση. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγχωμένος ή σφιχτός. Αντίθετα, θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κατάλληλα την ενέργεια σου».
Ο Ιταλός αναγνώρισε φταίξιμο του με το σκεπτικό πως «Με τον Παναθηναϊκό ίσως να πίεσα τους παίκτες μου, επειδή δεν ήθελα η προηγούμενη φάση των πλέι οφ να είναι απλά προπόνηση ενόψει των μικρών τελικών. Πρέπει να παίζεις πάντα για τη νίκη, ακόμα και αν αντιμετωπίζεις τους Λος Άντζελες Λέικερς ή τους Κλίβελαντ Καβαλίερς».
Στάθηκε, ακόμη, στον Κίκι Κλαρκ λέγοντας: «Στα πλέι οφ, θα επαναλάβω, πρέπει να είσαι σε θέση να προσαρμόζεσαι και να κάνεις κάθε φορά διαφορετικά πράγματα. Ο Κίκι έχει βελτιώσει πολύ τον τρόπο που αγωνίζεται και την ικανότητα του να καταλαβαίνει το παιχνίδι. Ακολουθεί τις οδηγίες μου και πραγματικά μου αρέσει πολύ σε όλα αυτά που προσπαθεί να κάνει.
»Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη σαν αυτόν, που ήταν πρώτος σκόρερ στο κολέγιο και στο Αιγάλεω, να έρχεται σε μια ομάδα όπως ο Αρης και να μαθαίνει να αγωνίζεται επίσης και ως πόιντ γκάρντ. Αυτή η πρόοδος δεν επιτυγχάνεται σε μια βραδιά, αλλά απαιτεί χρόνο».
Σε ανάλογο πνεύμα με τον προπονητή του ήταν και ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Πάμε για να τελειώσουμε τη σειρά. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, μετά την εξαιρετική εμφάνιση που κάναμε στο γήπεδο μας και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το κίνητρο και αξίζουμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση. Το άγχος μεταφέρεται πλέον στο Μαρούσι. Στον προηγούμενο αγώνα δείξαμε ότι έχουμε τον πρώτο λόγο και ότι αξίζουμε την πρόκριση στην Ευρωλίγκα.
»Θα πρέπει όμως να κάνουμε και μια αντίστοιχη εμφάνιση στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταθούμε στο πως θα εμφανιστεί το Μαρούσι. Αν εμείς παίξουμε το ίδιο δυνατά, όπως στην έδρα μας, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε για μια ακόμη φορά. Οι αντίπαλοι θα μπουν στο παιχνίδι το ίδιο δυνατά, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση».
Χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζόλη η Μπριζ «σφράγισε» σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης (2-0) και υπολείπεται δύο βαθμούς της πρωτοπόρου Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Η επιστροφή του Αμερικανού προσφέρει πολλά στον Μπαρτζώκα ενόψει Μονακό και ο σέντερ των πειραιωτών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως είναι έτοιμος να δώσει σημαντικές λύσεις
Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε 13-12 την Ουγγαρία στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ σε φιλικό τεστ κι έκανε ιδανική πρόβα ενόψει της συμμετοχής των δύο ομάδων στην προκριματική φάση του World Cup.
Κάνοντας μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές εμφανίσεις της σεζόν ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ στον δεύτερο τελικό και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 νίκες.