Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διαδήλωση μουσουλμάνων μεταναστών

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διαδήλωση μουσουλμάνων μεταναστών

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πορείας μουσουλμάνων μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για βεβήλωση του Κορανίου, που όπως υποστηρίζουν σημειώθηκε σε επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες και αυτοκίνητα. Δεκάδες συλλήψεις.

53

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πορείας μουσουλμάνων μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη βεβήλωση του Κορανίου, που όπως υποστηρίζουν σημειώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης-σκούπας της αστυνομίας.

Περίπου 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή.

Οργισμένοι μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και με δεκάδες συλλήψεις.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατευθυνόμενοι προς την οδό Πανεπιστημίου και την 3η Σεπτεμβρίου προξένησαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτική, καθώς μετανάστες έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα.

Μουσουλμάνοι μετανάστες πραγματοποίησαν και την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όπως καταγγέλλουν αστυνομικός πάτησε και έσκισε το Κοράνι, στη διάρκεια επιχείρησης – σκούπας. Έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει διαταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Το απόγευμα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο, που σύμφωνα με την καταγγελία είναι απόσπασμα του κορανίου και έσκισε ο αστυνομικός στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται, για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία.

Όπως είπε αξιωματικός της αστυνομίας, ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο στον Ιρακινό δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτή την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο.

Η υπόθεση, πάντως, έχει φτάσει στη δικαιοσύνη.

Συνολικά 46 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Επτά από τους συλληφθέντες είναι τραυματισμένοι και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Επίσης τραυματίστηκαν από πέτρες και άλλα αντικείμενα επτά αστυνομικοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, με δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μορφή προσβολής της θρησκευτικής ελευθερίας και «κυρίως την προσβολή ιερών κειμένων και συμβόλων που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θρησκευτικής πίστης».

«Κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών ελευθεριών συναντά άλλωστε την απόλυτη αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας που παραδοσιακά δέχεται φιλόξενα στους κόλπους της ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας με δεδομένο ότι σέβονται τους νόμους της Πολιτείας» κατέληξε.

Ανευθυνότητα και παντελή έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής χρεώνει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «οι σημερινές διαδηλώσεις ήταν αναμενόμενες, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις, για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να προστατέψουν την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «φαινόμενα ευτελισμού και μη σεβασμού θρησκευτικών δικαιωμάτων και προσβολή συμβόλων οποιασδήποτε θρησκείας», τα οποία δεν μπορεί να είναι ανεκτά για οποιονδήποτε πολίτη, Έλληνα ή μετανάστη.

Ζητά μάλιστα άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών για το γεγονός που πυροδότησε την εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα και διαλεύκανση της όλης υπόθεσης

«Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών εις βάρος των μεταναστών» τόνισε το ΚΚΕ, χρεώνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Σεβόμαστε την θρησκεία τους, σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους, να καταλάβουν όμως ότι ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα. Τους καλοδεχτήκαμε και τους συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν δεν τους αρέσει οι πόρτες είναι ανοιχτές» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024