Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
in.gr

EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ Αύξηση 1% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2009.

Αύξηση κατά 23% στα καθαρά έσοδα από μισθώματα (Έσοδα από ενοίκια μείον Έξοδα σχετιζόμενα με επενδύσεις σε ακίνητα) παρουσίασε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για το τρίμηνο του 2009 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (9.3 εκ. ευρώ,έναντι 7.6 εκ. ευρώ). Η αύξηση οφείλετε κυρίως στην ωρίμανση των επενδύσεων στο εξωτερικό. Η μείωση των […]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Αύξηση κατά 23% στα καθαρά έσοδα από μισθώματα (Έσοδα από ενοίκια μείον Έξοδα σχετιζόμενα με επενδύσεις σε ακίνητα) παρουσίασε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για το τρίμηνο του 2009 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (9.3 εκ. ευρώ,έναντι 7.6 εκ. ευρώ).

Η αύξηση οφείλετε κυρίως στην ωρίμανση των επενδύσεων στο εξωτερικό. Η μείωση των εξόδων που σχετίζονται με τις επενδύσεις ανήλθε σε 399 χιλιάδες ευρώ και οφείλεται κυρίως στα θετικά αποτελέσματα από την αναδιοργάνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη από την αναπροσαρμογή της εύλογης αξίας των ακινήτων επένδυσης ανήλθαν σε 2.3 εκ. ευρώ έναντι 4.9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (μείωση 52%). Η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει τις ισχύουσες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά ακινήτων ιδιαίτερα στο επισκοπούμενο διάστημα. Τα κέρδη από την αναπροσαρμογή της εύλογης αξίας των ακινήτων επένδυσης οφείλονται κυρίως σε τροποποίηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ 40) σύμφωνα με τα οποία γίνεται μεταφορά των υπό κατασκευή ακινήτων από τα ενσώματα πάγια στις επενδύσεις σε ακίνητα (επομένως εύλογης αξίας).

Τα έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 3.5 εκ. ευρώ από2.5 εκ. ευρώ (αύξηση 38%). Αυτό οφείλεται στα υψηλά προθεσμιακά επιτόκια που επικράτησαν κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο του 2008 και στην πολιτική διαχείρισης των διαθεσίμων που ακολούθησε η εταιρεία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν, τα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν σε 13.5 εκ. ευρώ έναντι 13.7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (μείωση 1%). Τα κέρδη της Εταιρείας μετά από φόρους για το τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε 12.9 εκ. ευρώ έναντι 12.8 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (αύξηση 1%).

Τα κεφάλαια που προέκυψαν από την λειτουργία (‘Funds from Operations’) αυξήθηκαν σημαντικά σε10.5 εκ. ευρώ από 7.9 εκ. ευρώ ( αύξηση 34%) κυρίως λόγω της πορείας των μισθωμάτων και τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο η Εταιρεία προέβη σε πώληση ακινήτου έναντι 9.9 εκ. ευρώ. Η τιμή αυτή ήταν υψηλότερη κατά 41 χιλιάδες ευρώ από την τιμή αποτίμησης και κατά 5.46 εκ. ευρώ από το κόστος κτήσης. Επένδυσε επίσης σε αγορά ακινήτων ύψους 4 εκ. ευρώ. Τα διαθέσιμα της εταιρείας ανήλθαν στις 31 Μαρτίου 2009 στα ? 194 εκ ενώ τα συνολικά δάνεια ανήλθαν σε 78 εκ. ευρώ.

H Εσωτερική Αξία της Εταιρείας (NAV) στις 31 Μαρτίου 2009 ήταν 711 εκ. ευρώ ή 11.66 ευρώ ανά μετοχή έναντι 11.85 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2008. Η μείωση αυτή οφείλεται στην καταβολή του μερίσματος χρήσεως 2008. Σύμφωνα με την σημερινή τιμή της μετοχής, η εταιρεία διαπραγματεύεται με discount 40% περίπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies