Σε δανεισμό στρέφεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
Τον δανεισμό φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση για την επίλυση του οξυτάτου οικονομικού προβλήματος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αιτήσεις 15.800 και πλέον υπαλλήλων για το εφάπαξ βοήθημα.
53
Τον δανεισμό φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση για την επίλυση του οξυτάτου οικονομικού προβλήματος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αιτήσεις 15.800 και πλέον υπαλλήλων για το εφάπαξ βοήθημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης επέλεξε τη λύση του δανείου μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι προτάσεις της διοίκησης του ασφαλιστικού ταμείου για την επιβολή «έκτακτης εισφοράς μισού μισθού» σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Πάντως, η ΑΔΕΔΥ διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις και για τη λύση αυτή, καθώς εκτιμά ότι ο δανεισμός του Ταμείου δεν αποτελεί ριζική λύση και μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον με χειρότερες μάλιστα προοπτικές επίλυσής του.
Ωστόσο, δεν φαίνεται άμεσα να υπάρχει άλλη λύση, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει ούτε καν τη σκέψη για χρηματοδότηση του Ταμείου από τον προϋπολογισμό, όπως προτείνουν οι συνδικαλιστές.
Την ίδια ώρα στο Ταμείο έχουν συσσωρευτεί 15.800 αιτήσεις συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων για τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια έως ότου αυτές ικανοποιηθούν.
Το ποσό που απαιτείται γι αυτό τον σκοπό ξεπερνά τα 680 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442