Λάβρος ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατά των κυβερνήσεων που δαιμονοποιούν τις επιχειρήσεις
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφερόμενος στον τρόπο που η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο ίδιος είπε ότι οι πολίτες απαιτούν καθαρές πράξεις από τους πολιτικούς, αλλά και επιχειρήσεις με σύγχρονη αντίληψη.
30
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφερόμενος στον τρόπο που η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον επιχειρηματικό κόσμο.
Μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι οι πολιτικοί πολλές φορές, από τη μία αναγνωρίζουν τον ρόλο του επιχειρηματικού κόσμου και από την άλλη τείνουν να χρησιμοποιούν τον επιχειρηματικό κόσμο ως σάκο του μποξ.
«Η δαιμονοποίηση των επιχειρήσεων παγίως αποτελεί την εύκολη συνταγή υπεκφυγής της πολιτικής εξουσίας απέναντι στις ευθύνες της. Από ένα κράτος, που ανακυκλώνει τα ελλείμματά του και ανατροφοδοτείται από τις πελατειακές σχέσεις» σημείωσε.
Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στην Ευρώπη όπου «εφαρμόζεται η νομιμότητα και οι θεσμοί και εκεί ο αντιεπιχειρηματικός λαϊκισμός δεν έχει πέραση και κανείς πολιτικός δεν προσπορίζεται κοινωνικά ένσημα ξιφουλκώντας
προς την απροσδιόριστη κατεύθυνση της ασυδοσίας και των στρεβλώσεων και κανείς πολιτικός δεν επιδιώκει σταυροδοτικά ένσημα αναγορεύοντας όλες τις επιχειρήσεις σε μηχανισμούς κερδοσκοπίας».
Τόνισε ότι οι πολίτες σήμερα απαιτούν από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας καθαρές πράξεις, ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναδέχονται την ευθύνη που τους αναλογεί στην προσπάθεια εξόδου από αυτήν, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλουμε
να κατανοήσουμε ότι από την κρίση αυτή ή θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι και όρθιοι ή η διεθνής ανάκαμψη θα μας βρει διχασμένους και γονατιστούς.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τις βιομηχανίες τροφίμων να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.
Παράλληλα, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το δεύτερο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, «για να καλύψει σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση και ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ρευστότητα».
Εξάλλου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι μια επιχείρηση έχει στη διάθεσή της «πληθώρα μέτρων» που μπορεί να εφαρμόσει προτού αναγκαστεί να φτάσει στο ύστατο βήμα που είναι η απόλυση.
«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΕΒ έχει με πληρότητα ενημερώσει και υποδείξει στα μέλη του, την πληθώρα των μέτρων που μια επιχείρηση μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει πριν αναγκαστεί να φτάσει στο ύστατο βήμα που είναι η απόλυση» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442