
Στηρίζει η ΕΕ το διπλασιασμό των κεφαλαίων του ΔΝΤ
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στήριξαν την Τρίτη την έκκληση του ΔΝΤ για διπλασιασμό των κεφάλαιων για την αντιμετώπιση κρίσεων στα 500 δισ. δολάρια, εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-20 στις 13 και 14 Μαρτίου στο Λονδίνο, ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης.
91
Την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήριξαν την έκκληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διπλασιαστούν τα κεφάλαια για την αντιμετώπιση κρίσεων στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-20 στις 13 και 14 Μαρτίου στο Λονδίνο, ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη, η αύξηση των κεφαλαίων θα πρέπει να επιβαρύνει ισότιμα τα μέλη του ΔΝΤ, ειδικά όσον αφορά τις χώρες με υψηλά νομισματικά αποθέματα, όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίζουν τον διπλασιασμό των πόρων του ΔΝΤ και είναι έτοιμα να συμβάλουν για μια πρόσκαιρη αύξηση, εάν χρειαστεί.
Σκοπός του μέτρου θα είναι να διαθέτει το ΔΝΤ τα κατάλληλα μέσα, έτσι ώστε να βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ – Λαπίντ στις εκλογές ενάντια στον Νετανιάχου
- Γερμανία: Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν